Славия и ЦСКА влизат в директен спор в осминафиналите от

...
Славия и ЦСКА влизат в директен спор в осминафиналите от
Коментари Харесай

Георги Петков пази евентуални дузпи за Славия срещу ЦСКА

Славия и ЦСКА влизат в пряк спор в осминафиналите от шампионата за Купата на България. Срещата на стадион " Александър Шаламанов " стартира тъкмо в 17:30 часа и ще се предава по Диема Спорт. Може да я наблюдавате и с NOVSPORT.COM.

Преди дни, още веднъж в квартал " Овча купел ", двата състава премериха сили и за състезание. Тогава мачът приключи 1:1, като гостите имаха съществени искания от съдийството, а пък славистите се добраха до точката с гол в края на Роберто Райчев.

Обстановката преди турнирния конфликт беше " подгрята " от боса на домакините Венцеслав Стефанов. Футболният президент разгласи, че чака " баташко кръвопролитие ", притеснявайки се от решенията, които ще взима основният рефер Никола Попов.

Иначе Славия се намира в отлична форма под управлението на завърналия се Златомир Загорчич. Заги още веднъж трансформира най-стария столичен клуб в неизпълним конкурент за всеки от останалите отбори в Първа лига. Доказателство за това беше и триумфът над първенеца Лудогорец с 3:2 като посетител.

Две промени направи старши-треньорът за второто следващо домакинство на ЦСКА. В групата се завръща лекуващият леко разтежение Мартин Сораков, който заменя санкции поради получени 5 жълти картона Владимир Николов. Промяна има и при вратарите, където именитият Георги Петков влиза на мястото на Николай Кръстев. Очаква се, в случай че се стигне до дузпи, 47-годишният пазач да застане под рамката за ударите от 11 метка

За да доближат до този стадий от конкуренцията, " белите " отстраниха съпротивата на втородивизионния Янтра (Габрово).
ЦСКА също имаше тестване от Втора лига в предходния кръг, когато " алените " се оправиха елементарно с Черноморец (Балчик). Седмицата се обрисува много тежка за " армейците ", които в неделя имат фундаментален дуел с Лудогорец в Първа лига. Освен интригата към първото място, грандът ще бъде длъжен да търси трите точки и заради обстоятелството, че това ще бъде последният мач на стадион " Българска Армия " преди неговата съществена реорганизация.
Най-вероятно офанзивата на ЦСКА ще бъде водена от Данило Асприля и Майкъл Естрада, а не Дюкенс Назон и Матиас Фаетон, както беше в петък в мача за състезание. Има възможност Фаетон въпреки всичко да е в титулярния състав, само че да играе зад двамата нападатели.

Главен арбитър на срещата е Никола Попов, с помощници Иво Колев и Димитър Русев. Четвърти съдия е Владимир Вълков, а работата на реферите зорко ще следи Антон Генов.

Вероятни сформира:

СЛАВИЯ : Вуцов; Томбак, Генев, Йеленкович, Керчев; Мартинов, И. Минчев; Е. Стоев, Г. Иванов, Т. Тасев; Сораков ЦСКА : Бусато; Турицов, Кордоба, Х. Петров, Шакич; Кареасо, Юга, Линдсет, Фаетон; Назон, Естрада

НАЧАЛО: 17:30 часа
СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН:  " Александър Шаламанов ", София
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР