Славия и Етър не успяха да си вкарат и завършиха

...
Славия и Етър не успяха да си вкарат и завършиха
Коментари Харесай

Томаш дебютира с равенство начело на Етър

Славия и Етър не съумяха да си вкарат и приключиха наедно 0:0 в първия мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Начело на " виолетовите " дебютира Александър Томаш.

Очаквано с оглед ранния начален час на конфликта, темпото на игра не бе доста високо изключително след почивката. И двата отбора имаха 1-2 положителни голови благоприятни условия, само че по този начин и не съумяха да се възползват. Най-чистото състояние в мача бе ударът с глава на Мариян Иванов, който обаче рикошира в левия непряк дирек

След ремито Етър и Славия остават на дъното в класирането. Търновци към момента нямат победа от началото на сезона и са с актив от 4 точки, до момента в който столичани са предпоследни с 8 точки.

Славия стартира по-добре мача и беше покрай гола още в 3-тата минута Емил Стоев бе изведен на чиста позиция. Нападателят овладя и опита да приключи, само че след рикошет в тялото на Христофор Хубчев топката излезе в ъглов удар.

Няколко минути по-късно Калоян Кръстев опита удар от границата на наказателното поле, само че вратарят на Етър Христо Иванов плонжира и улови.

В 12-тата минута Хубчев проби отляво и центрира към Преслав Боруков. Централният нападател на Етър се бе вклинил сред двамата централни бранители на Славия, само че не съумя да овладее топката, нито да приключи с едно допиране.

Десет минути по-късно Калоян Кръстев засече центриране от ъглов удар, само че топката на откри очертанията на вратата, защитавана от Христо Иванов.

„ Белите “ продължаваха да владеят топката през множеството време, само че гостите се бранеха добре и не разрешиха рискове пред капитана Иванов.

В 38-ата минута „ виолетовите “ пропуснаха най-хубавата опция от началото на мача. След рикошет топката се озова в Преслав Боруков, който се оказа очи в очи с Георги Петков. Опитният пазач на Славия обаче майсторски съкрати дистанцията и съумя да избави. Последва добавка на Кольо Станев, само че ударът му от границата на наказателното поле прелетя над вратата.

След тази обстановката Георги Петков стартира да изпитва съществени болки в коляното и малко преди почивката се наложи наложително да бъде сменен от аварийния вратар на Славия Светослав Вуцов.

Пет минути след старта на втората част Етър бе доста покрай гола. Мариян Иванов бе открит с центриране от корнер. Той засече с глава, само че за шанс на „ белите “, топката се отби от левия непряк дирек, а по-късно бе изчистена вън от заплаха.

В 61-вата минута Милчо Ангелов опита удар от отдалеченост, само че младежкият национал на България Ертан Томбак съумя да блокира.

Темпото на игра спадна много, играта бе накъсана и голови липсваха. В 76-ата минута домакините подвигнаха оборотите за миг и бяха много покрай гола. Филип Антовски проби отляво и откри в наказателното поле Калоян Кръстев. Нападателят овладя с тил към вратата, обърна се и опита да осъществя, само че Христо Иванов избави.

Десет минути преди приключването на постоянното време Етър провежда бърза контраофанзива, която хвана неподготвена отбраната на Славия. Преслав Боруков бе изведен на чиста позиция, очи в очи със Светослав Вуцов. Вратарят на „ белите “ покри добре близкия си ъгъл и избави удара на нападателя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР