Слави Трифонов вече е лидер на партия © Надежда Чипева

...
Слави Трифонов вече е лидер на партия © Надежда Чипева
Коментари Харесай

Слави Трифонов учреди партия си бързо и секретно

Слави Трифонов към този момент е водач на партия

© Надежда Чипева В цялостна секретност, без позволени медии в събота Слави Трифонов учереди партията " Наяма такава страна ", както разгласи преди повече от три месеца. Новата групировка, бе очередена за рекордно малко време - 20 минути. Според закона за политическите партии, с цел да се учереди партията са нужни 500 индивида. И Трифонов съумя да събере толкоз делегати на учередителното заседание, които пристигнаха в столичния хотел " Рейнбоу плаза " от цялата страна. Хората започнаха да пристикат още в 11.30 - часове по-рано от авансово оповестения час на учередителното заседание 14ч. Самият Слави Трифонов се появи пет минути преди началния час на учредителното заседание и влезе през задния вход на залата без да прави изказване.

Делегати-мълчаливци

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Влизането в залата, където се организираше учередителното заседание, ставаше единствено с авансово направени акредитации, които всеки пратеник носеше. Участничка в събитието от провинцията сподели пред " Капитал ", че е имало непоколебим надзор и на влизане в залата на всички тях са били вземани мобилните телефони и те са били заключвани в каси, с цел да не може да се вършат фотоси и записи на протичащото се в залата.

Медии до събитието не бяха допускани и публицистите стояха пред хотела.

Участниците в събранието са били инструктирани да мълчат и да не дават изказване пред медиите. Голяма част подминаваха медиите и не отговаряха на заложените въпроси. Малка част от тях, които се осмелиха да кажат нещо, потвърдиха, че водач на партията " Няма такава страна " е Слави Трифонов. Формацията има двама заместител ръководители - двама от сценаристите на Слави, само че не бе конкретизирано, кои тъкмо. Те с сигурно са били избирани всред Иво Сиромахов, Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев.

Вече оповестените цели

Предстои от управлението на " Няма такава страна " да разгласяват лист на всички районни координатори на партията, само че към момента не е ясно по кое време.

В късото си изказване при учредяването Слави Трифонов е споделил, че я основава, тъй като е неудовлетворен от протеста на резултатите на референдума. Основните цели на новата партия, разказани в учредителната декларация, са засилено присъединяване на жителите във вземането на решения посредством референдуми, промяна на пропорционалната изборна система с мажоритарна, понижаване на депутатите от 240 на 120, опция за отдалечено електронно гласоподаване, както и въвеждане на наложително гласоподаване. Партията ще предложи още директен избор от жителите на основния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на регионалните дирекции и районните ръководства на Министерство на вътрешните работи. Още на 31 юли в последното издание на " Шоуто на Слави " по bTV Трифонов разгласи концепцията си за партия, както и за тв план, който ще започва след 15 септември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР