Слави Трифонов се включи в темата с Паметника на съветската

...
Слави Трифонов се включи в темата с Паметника на съветската
Коментари Харесай

Слави поиска паметник на Хан Аспарух на мястото на този на съветската армия

Слави Трифонов се включи в тематиката с Паметника на руската войска, чиято плоча бе счупена преди дни.

„ Според мен на мястото на паметника на Съветската войска би трябвало да има монумент на основателя на българската страна хан Аспарух. В София, столицата на България, няма нито един монумент на основателя на България – хан Аспарух. И целият този скандал към паметника на една от дълго време несъществуваща войска, която изобщо не ни е освободила, а напряко ни е поробила, целият този скандал е пъклен комфортен да махнем този безусловно непотребен и изцяло безмислен паметник и като българи да издигнем монумент на най-важния българин – хан Аспарух.

Аз върших сходна самодейност преди години и тя не се получи. Защо? Защото администрацията направи всичко допустимо, по всевъзможен метод, с всевъзможни аргументи, да убие тази концепция още в зародиш. Защо? Не знам. Имах възприятието, че административните чиновници не са българи, а византийци.

А в този момент дали е допустимо някаква такава концепция да се получи? Ако питате българите дали вместо монумент на Съветската войска е по-добре да има монумент на хан Аспарух, най-вероятно голямата част ще кажат: “Разбира се, че на хан Аспарух ”.

Но най-вероятно няма да стане. Явно такива ни е довел тук хан Аспарух. Такива, дето повече обичаме непознати армии, в сравнение с тоя, дето ни е основал. А другояче концепцията е хубава. Питайте всеки българин и вижте какво ще ви каже “, написа той в обществените мрежи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР