Слави Трифонов създаде явление в шоубизнеса и разочарование в политиката.

...
Слави Трифонов създаде явление в шоубизнеса и разочарование в политиката.
Коментари Харесай

Даниел Лорер допуска разговори с ГЕРБ и ДПС, но без досегашните ръководства

" Слави Трифонов сътвори събитие в шоубизнеса и отчаяние в политиката. Сега идва предизвестеният завършек на " ИТН ", сподели министърът на нововъведенията Даниел Лорер в " Лице в лице " по bTV. Той добави, че хората в Има Такъв Народ, които имат чиста концепция, ще гласоподават за оставането на кабинета. " Аз имам вяра, че в българския парламент, както в обединението, по този начин и в някогашната коалиция, по този начин и в опозицията, има депутати, които са виновни пред своите гласоподаватели. Аз разгадавам, че тези хора ще имат смелостта при гласуването да кажат: " Много се извиняваме, само че да хвърляме страната в безпорядък е закононарушение ", сподели Лорер.

Помолен да разяснява изискванията, които водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е сложил за бъдещи съдружни сътрудници, на които отговаряли Политическа партия и Демократична България, и на въпрос дали в Политическа партия разискват вид за коалиция с ГЕРБ, Лорер сподели следното: " Това, че господин Борисов е обрисувал с кого би работил е отлично, само че ние имаме една безапелационна линия. Ние работим с хора, които в действителност имат вяра в това, което България би трябвало да свърши, с цел да стане в действителност правова страна. Не можем да преговаряме с партии, които въплъщават неналичието на правда през последното десетилетие ".

Според него е рано да се гадае какви са разновидностите, тъй като идващият парламент ще наподобява на този. " Но е значимо партиите, които са показани в него, и тяхното управление, да осъзнаят този развой, който, продължаваме да споделяме - всичката тази корупция би трябвало да спре. Ръководството на тези партии не може да бъде същото, което е било и преди този момент ", съобщи Лорер.

Запитан от водещата дали Политическа партия слагат изискване на ГЕРБ да махнат Борисов, с цел да работят дружно, той разясни: " Ние не слагаме изискване, ние споделяме кое е сериозно за нас, когато водим разговор с парламентарни сили. Както с ГЕРБ, по този начин и с Движение за права и свободи - с актуалното управление в тези партии не можем да водим диалог, защото то въплъщава това, което се е случвало преди нас - корупция, течове, асимилиране на държавни средства. "

На догадка на водещата ГЕРБ без Борисов и Движение за права и свободи без Карадайъ, той отговори: " Това би било добър ден за българската народна власт, чакаме го с неспокойствие да се случи ".

Относно позицията на президента Румен Радев за политическата обстановка в страната, Лорер сподели, че президентството избира да преповтаря тезите на опозицията. " Президентът би трябвало да знае, че Народното събрание не е магазин. Единственото значимо е съвестта ", сподели Лорер. Министърът дефинира тематиката за Северна Македония като " най-удобната дъвка в цялата страна ". " За първи път Европа застава на страната на единия от договарящите и споделя, че българската позиция е вярна и Европейски Съюз ще стане поръчител ", добави Лорер.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР