Слави Трифонов представи проучване на IpsosЗа ГЕРБ биха гласували 25,3%49%

...
Слави Трифонов представи проучване на IpsosЗа ГЕРБ биха гласували 25,3%49%
Коментари Харесай

49% предпочитали президентът да предлага кабинет

Слави Трифонов показа изследване на Ipsos
За ГЕРБ биха дали своят вот 25,3%

49% от участващи в изследване на маркетинговата компания Ipsos считат, че държавното управление би трябвало да се предлага от президента, а 38% - че би трябвало да се предлага от партия. Това бе оповестено на конференция на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов. Той изясни, че е предпочел задгранична компания да направи изследване, защото наши социологически организации са показали резултати, които нямат нищо общо с действителността.

Удовлетворението от демокрацията в България е на доста ниско равнище. Само 24% от българите са задоволени от нея, сочат още данните от проучването на Ipsos. Според изследването 87% не имат вяра на Народното събрание. 53% от респондентите са декларирали, че поддържат референдума. 44% от запитаните са дали отговор, че биха се присъединили в подписката за референдума.

Според изследването Има Такъв Народ биха спечелили 8,5% от вота, в случай че той беше в този момент. На първо място отново биха били ГЕРБ с 25,3%, а Политическа партия още веднъж втори със 17,3%. След тях се подреждат Демократична България с 11,9 и “Възраждане ” с 11,7. Следват ги Българска социалистическа партия с 10,6%. Проучването е извършено от 19 декември до 11 януари тази година измежду 1000 респонденти по метода на телефонното изявление. Няма да се коалираме с никого на изборите, съобщи Слави Трифонов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР