Слави Трифонов потвърди: Има такъв народ няма да подкрепи кабинет

...
Слави Трифонов потвърди: Има такъв народ няма да подкрепи кабинет
Коментари Харесай

Слави Трифонов потвърди: Има такъв народ няма да подкрепи кабинет на БСП

Слави Трифонов удостовери: " ИТН " няма да поддържа кабинет с мандат на социалистическата партия. Но от образование ще отидат на диалози с тях. Това съобщи водачът на " ИТН " в изявление по нощес. " Българска социалистическа партия е лява групировка. Българска социалистическа партия за нас е партия от статуквото, Българска социалистическа партия не ни поддържа, когато имахме опцията да съставим държавно управление, Българска социалистическа партия и самата Корнелия Нинова, дружно с нейния съвет, там по какъв начин се споделя - върховен или там какъвто беше там съвет, излезна и съобщи, че няма да ни поддържа. А съгласно мен това с поддръжката е като в любовта - и ти подкрепяш, и теб те поддържат. Те имаха първи тази опция това да се случи и то не се случи поради тяхната поръчка, поради тяхното отношение и в този момент, съгласно мен напълно разумно е, от наша страна да бъде същото ". Освен това, съгласно Трифонов, даже и неговите гласове в пленарната зала няма да стигнат на Българска социалистическа партия за болшинство.

" Само Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ не могат да образуват държавно управление, тъй като няма да имат болшинство в Парламента. Трябва да ги поддържа още някоя политическа групировка, в случай че хипотетично предположим, че ги поддържа Движение за права и свободи, ще вършим нова тройна коалиция ли? Това е просто неуместно. Христо Иванов съобщи, че няма да ги поддържа, ГЕРБ обявиха, че няма да ги поддържат, тъй че в действителност това сформиране на ново държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия е невероятно. Кога ще са изборите, ще стане ясно от дейностите на Българска социалистическа партия в идващите дни и законовите порядки, съгласно Трифонов. " Логиката изисква по-скоро да са 2 в 1, тъй като доста вървене на избори, доста харчене на пари и хората, съгласно мен, се изморяват по този начин. Ще би трябвало да бъдат, в случай че и президентските избори бъдат в два тура, а не бъде определен президент още на първи тур, ще се върви 3 пъти на избори, което де да знам... ще забележим ". Трифонов отхвърли упреците, че партията му не е влезнала в действителни договаряния и разговор с останалите протестни обединения - " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ". " Ние направихме диалози с тях - и с Христо Иванов, и с Мая Манолова. Говорих, попитах ги какво желаят, какво има потребност, какво би трябвало да се направи. Те бяха ясни, че няма да поддържат държавно управление на Има Такъв Народ, ясни. Т.е. Христо Иванов сподели: " Ние няма да подкрепим ". Казах: " Добре, къде съзираш тая дълга ръка на Движение за права и свободи, това е нали.. когато нещо не правилно, просто не е правилно ". Отрече да има връзки с Движение за права и свободи или каквито и да било други обвързаности.

" Татяна Дончева споделя - зад Има Такъв Народ стои Маджо, споделя тя. Тя е част от тая партия ИБГНИ. Това са клюки. Това са неистини. И го попитах Христо Иванов - виждаш ли отнякъде дългата ръка на Движение за права и свободи? И той сподели - аз нямам такива доказателства, само че имам такова възприятие. Няма никой, който да стои зад Има Такъв Народ с изключение на неговите гласоподаватели, тази партия е формирана поради резултатите от референдума, който беше извършен, ясна е нейната конструкция организационно, аз съм, който съм като поръчител поради това, което съставлявам в общественото пространство, никой не стои зад тази партия с изключение на нейните гласоподаватели и аз. " От държанието на партиите на митинга, съгласно Трифонов, е станало ясно, че те не желаят кабинет с мандат на Има Такъв Народ. " Предния път на предния Парламент беше за какво не направихте държавно управление, в този момент като направихте държавно управление, но за какво вършиме държавно управление по този метод? След това всички взаимни отстъпки, които бяха направени точно преди да се презентира изобщо, да се показа държавното управление, във връзка с това - партиите на митинга да го поддържат. Не им хареса този министър-председател, не им хареса този кабинет. Ние представихме различен министър-председател, различен кабинет и резултатът беше същият, което значи, че в действителност не е било повода в това, кой е министър-председателят и какъв е кабинетът, а че просто не желаят да поддържат този кабинет на Има Такъв Народ.

Заяви, че поддържа президента Румен Радев за втори мандат. " Аз напълно утвърждавам Румен Радев, не утвърждавам, аз одобрявам, че той най добре изпълва със наличие визията ми и визията на моите сътрудници за президент ". Обясни, че служебните министри Асен Василев и Кирил Петков, които водеха диалози да вземат участие в кабинета на Има Такъв Народ, сами са предложили това, само че диалозите не са съумели поради, ултимативното им държание. " Първо, да кажа, че тези двама от въпросните трима министри пристигнаха те при нас. - Така ли? - Точно по този начин. Те пристигнаха при нас и споделиха, че желаят да останат, те не се бяха качили още на гребена на вълната и благосклонността и споделиха, че желаят да останат, в случай че е допустимо, в идващото държавно управление. - Петков и Василев ли? - Точно по този начин. Обяви, че задачата на групировката му е била и продължава да бъде сходна с задачите на митинга против пълномощията на основния прокурор.

" Да бъде наложено ограничаване върху основния прокурор, а този основен прокурор, с цел да си отиде, са нужни дейности, които касаят в действителност един работещ Народно събрание. - Вие за това ли сте, или не? - Разбира се, че сме за това ".

И на финала - Трифонов не счита, че би трябвало да се трансформира позицията ни във връзка с Република Северна Македония. Отрече партията му да предизвиква антиваксърски настроения. Самият Слави Трифонов се е ваксинирал. Какво още сподели Слави Трифонов, вижте във видеото:
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР