Слави Трифонов обяви, че кандидат-премиер от партията Има такъв народ

...
Слави Трифонов обяви, че кандидат-премиер от партията Има такъв народ
Коментари Харесай

С Николай Василев Слави Трифонов си слага таралеж в гащите

Слави Трифонов разгласи, че кандидат-премиер от партията " ИТН " е Николай Василев. Той е бил вицепремиер в държавното управление на Симеон Сакскобургготски и министър в кабинета Станишев на тройната коалиция. Емблематични лица от Национална движение „Симеон Втори" дефинираха номинацията му като добър ход на Слави Трифонов, който е радикално противопоставен на профила на предходния постоянен министър председател .

" Национална движение „Симеон Втори" имаше както сполучливи, по този начин и несполучливи кадрови решения. Като образец за несполучливи мога да дам Пеевски, Борисов. Но имаше и доста сполучливи решения Национална движение „Симеон Втори" - Николай Василев е от сполучливите кадрови решения ", разяснява, който бе измежду политическите лица на Национална движение „Симеон Втори", парламентарист по времето на това ръководство.

Спасов уточни, че Национална движение „Симеон Втори" от дълго време е в небитието и всички са били сюрпризирани от това предложение на Слави Трифонов за министър председател в вероятно бъдещо държавно управление на Има Такъв Народ.

" Аз съм впечатлен . Слави Трифонов извършва обещанието си да даде нещо друго на хората ", посочи Минчо Спасов по отношение на проектокабинета на " ИТН ".

Николай Василев, Любомир Дацов и Ради Найденов имат необикновен политически профил , малко неприятни неща могат да се кажат за тях, означи още Спасов.

Николай Василев е рационален човек, " свети му под шапката " , може да отстоява позициите си и Слави Трифонов си поставя малко " таралеж в гащите " с нещо, тъй като Николай Василев има позиции по въпросите, от които схваща и безстрашно ги пази, разяснява Минчо Спасов и добави, че на Трифонов " няма да му е доста елементарно с подобен министър-председател ".

Партиите на смяната са изправени от Слави Трифонов на тест - дали са подготвени да трансформират стандартите, по които до момента се решаваха сходни държавни уравнения, акцентира Спасов.

Кандидатурата на Николай Василев е радикално противоположна на профила на предходния постоянен министър председател, разяснява и някогашният ръководител на Национална движение „Симеон Втори":

" Профил на човек, който има солидно обучение, който е работил и в региона на ръководството както в огромни институции, корпорации, по този начин и в държавното ръководство. Човек, който има политически опит, съществени интернационалните контакти и добра известност ".

Тя посочи, че това, което сме очаквали да имаме като министър председател, това е човек, който да е отворен към младежите , към новаторското мислене, който да е с положителни качества като посланик, като управленец и като човек, който умее да намира верния метод и език. Да има почитание към всички, с които беседва, и положително образование.

" След изборния ден чухме доста нелицеприятни и несъответствуващи изрази за ефира, влияещи по метод, който аз считам за симптом на неприятно образование ", добави коментара си някогашният ръководител на Национална движение „Симеон Втори".

Първанова разяснява, че профилът на министрите от кабинета Сакскобургготски и този на министрите, препоръчани от Слави Трифонов, е профил на министри, които се избират по този начин в цивилизования свят - по своята подготовка, по своята известност, по опцията да създадат основни промени, а не от другарски кръгове, препоръчани отсам и там.

" Не остана подозрение за подмолни сделки, не остана подозрение за договаряния, за опция за напън, както и едно очакване може би на дребни политически обединения за това, че те биха могли да вземат участие в държавно управление и да добият посредством договаряния някакви позиции, това стана ясно, че няма да е допустимо ", сподели още Първанова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР