Слави Трифонов няма да участва в лично качество в политиката,

...
Слави Трифонов няма да участва в лично качество в политиката,
Коментари Харесай

Социолог: От Слави може да зависи кой ще е на власт

Слави Трифонов няма да взе участие в персонално качество в политиката, той ще играе ролята на нещо като рефер. Ако някой си мисли, че ще бъде комфортен сътрудник или патерица, се лъже.
Трифонов се пробва да построи облик на човек, който е равно далечен от всички политически браншове, съобщи от „ Галъп интернешънъл” Първан Симеонов. Той разяснява данните от самостоятелната от външно финансиране изследователска стратегия „ Политически и стопански показател “ на „ Галъп интернешънъл “, огласени през вчерашния ден.
Според него доверието в Слави Трифонов е доверие в човек, който е стоял в профил на политиката и е бил неин коректив. „ Когато влезеш в политиката, стартират да гледат на теб по напълно различен метод и това доверие стартира да се харчи”, счита Симеонов.
„ Данните за доверието в Трифонов са относително положителни. Назад във времето са били и по-добри. Като че ли Трифонов малко изтърва момента”, разяснява социологът. „ В същото време очевидно си е направил сметка, че и обичайните партии са в крах. Утре може да се окаже, че той става диспечер в политическия развой. От него може да зависи какъв да е на власт”, изясни Първан Симеонов.
Според Първан Симеонов от политическия план на Слави Трифонов е естествено да се тормозят протестните, популистките, патриотичните обединения. „ Най-големият запас на Трифонов са младежи, протестно настроени хора, които гласоподават за пръв път. Това е и добра вест, тъй като има нова сила. Това е и неприятна вест, тъй като този вид гласоподаватели са доста непостоянни. Разбира се и Българска социалистическа партия, би трябвало да се тормози, тъй като може да им отнеме ненапълно монопола върху протестното и наказателно гласуване”, сподели Първан Симеонов.
„ ГЕРБ обаче също би трябвало да се тормози. Типът на гласоподавателите на Трифонов са били и гласоподаватели на партии като ГЕРБ. Те са дали своят вот за човек с харизма, разяснява социологът.
Най-опасно за плана на Слави Трифонов е да не надценят опциите си, тъй като сходни планове към този момент са виждани в България. Вярвам, че са измислили нещо, с което да са разнообразни, сподели още Първан Симеонов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР