Слави Трифонов не знае какво работят близки до него хора,

...
Слави Трифонов не знае какво работят близки до него хора,
Коментари Харесай

Какво научихме от интервюто на Слави Трифонов


Слави Трифонов не знае какво работят близки до него хора, ядосан е на Кирил Петков, не схваща от стопанска система, само че харесва македонска музика. Какво научихме за Има Такъв Народ и Трифонов от изявлението му по " Дарик ". А. Детев разяснява.

Слави Трифонов

В неделя водачът на " ИТН " Станислав Трифонов наруши медийното си безмълвие и застана пред микрофона на Константин Вълков от " Дарик радио ".

В изявлението, траяло час и половина, на Трифонов бе предоставена опцията да изясни за какво през предходната седмица реши да изтегли министрите си от кабинета " Петков " и да скапе ръководещата коалиция, която дефинира като " мъка ". И то в обстановка на война, рекордна инфлация, потребността от незабавно приемане на актуализация на бюджета и абсурда с лабораторията, осъществяваща фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", който за следващ път илюстрира въпиещата потребност от решителна битка с корупцията.

Макар изявлението да бе с напрежение и постоянно да преминаваше в монолог на Трифонов по тематики, нямащи нищо общо с дневния ред на страната - като рептили, ритъма на националните песни, масаите и Нгоронгоро, шоуменът политик въпреки всичко даде отговор на някои значими въпроси.

Кой поучава Трифонов?

Трифонов описа за връзките си с дългогодишния общински консултант от ГЕРБ в София Орлин Алексиев, когато дефинира като " другар ", с който се познава от " 20 години ". " Нямам визия с какво се занимава ", сподели Трифонов по адрес на Алексиев, който разнообразни медии и политици сочат като един от кукловодите зад " ИТН ". И даже политикът и предприемач фактически да не дава препоръки на Трифонов във връзка с ръководството на страната, то водачът на Има Такъв Народ искрено съобщи, че не знае какво работят близки до него хора и съоветно какви ползи биха могли да пазят.

Трифонов изрично отхвърли обвиняванията за съглашателство с ГЕРБ и Движение за права и свободи и акцентира, че за решенията се съветва единствено с представители на " ИТН ". Когато аргументира решението партията му да напусне ръководството, Трифонов съобщи, че " Продължаваме промяната " водели страната към банкрут. В изявлението си пред " Дарик радио " той повтори тази теза, само че по-късно посочи, че няма да разяснява стопанска система и финанси, защото не схваща от тях. Трифонов се ръководел от икономическите си специалисти и обсъждал позициите и политиките единствено с представители на " ИТН ". " Доколкото съм осведомен от министъра на енергетиката и министъра на районното развиване страната е много зле финансово ", добави той. Неясно остана кой му е обяснил, че " 4 милиарда се източиха от енергетиката ", както съобщи при обръщението си по-рано през седмицата, щом през вчерашния ден излъченият от него енергиен министър Александър Николов го опроверга?

Темата за фитосанитарния надзор на " Капитан Андреево " ядоса Трифонов. Той неведнъж повтори, че няма нищо общо и " няма никаква визия " защо става въпрос. Очевидно водачът на една от партиите в ръководството, който " дърпа конците " в нея " дружно със сценаристите ", както самичък се изрази, не се интересува от един от най-големите корупционни кавги в последните месеци или се усеща некомфортно да го разяснява. Трудно е да се каже кой от двата разновидността е по-притеснителен.

" Македонската музика е един доста мощен прочувствен проблем "

Попитан за какво напуща държавното управление, Станислав Трифонов изкрещя " Заради Македония! Македония! Нарушено съдружно съглашение ". През миналата седмица еврокомисарят по разширението Оливер Вархеи и немският канцлер Олаф Шолц дадоха ясно да се разбере, че прогрес по тематиката с повдигането на ветото над Северна Македония явно няма, само че за Трифонов това не е задоволителна гаранция. Според него и партията му явно в съдружното съглашение е записано, че даже разискването на тематиката за повдигане на ветото от страна на премиера и то в неофициални диалози е неразрешено.

Говорейки за неразрешени неща, изявлението на обособени позиции и персоналното мнение от страна на депутатите на партията му очевидно също не е възможно. Трифонов, който другояче се бори за въвеждането на мажоритарно гласоподаване и, както неведнъж е повтарял през годините - " избора на персони ", акцентира, че народните представители са определени, с цел да " следват политиката на " ИТН " ". Всичко друго той приемал за изменничество, което не прощавал.

" Вие в действителност сте в ранна детска възраст "

По време на изявлението Трифонов показа, че водещият очевидно е в " ранна детска възраст ". От отговорите му се разбра още, че е ядосан на премиера Кирил Петков и от известно време не беседва с него, тъй като в персонален диалог с него Петков нарекъл неуспелия претендент на Има Такъв Народ за гуверньор на Българска народна банка Любомир Каримански " петно ". Стана ясно, че Има Такъв Народ като цяло са ядосани на Кирил Петков и Асен Василив, тъй като се държали " надменно " към тях.

В рамките на диалога Трифонов показа някои от главните си правила. " Ако потегли на ортодонт, ще установя дали той е сръчен или не, значимото е той да свърши работа ", сподели той. И най-важният отговор, който аудиторията получи от това изявление, е, че същата максима важи и за политиката.

***
Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР