Слави Трифонов не изневерява на себе си, държи на образа

...
Слави Трифонов не изневерява на себе си, държи на образа
Коментари Харесай

Юрий Асланов: Кабинетът на Трифонов е дясно-либерален

Слави Трифонов не изневерява на себе си, държи на облика си да е друг, да не играе по техните правила и аз не съм изумен. Заявката, която дава за управническа визия на възможния мандат на номинирания от него мандат е дясно-либерална и много по-надясно от поръчките на „ Демократична България “.

Това сподели социологът Юрий Асланов в утринния блок на Българска национална телевизия.
 Асланов: Недоволните от статуквото няма да изберат една политическа партия Асланов: Недоволните от статуквото няма да изберат една политическа партия
Хората, които не се опасяват да отидат до магазина и да гласоподават, са едни същи. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV социологът...

Асланов разясни, че за ниската изборна интензивност имат принос няколко фактора. Първият е, че напълно неотдавна гласоподавателите били призовани да се разходят до урните, а упованията не били да се произнесе по-различен резултат. Вторият фактор е дълбокото разделяне, провокирано от политическата рецесия и отвращение на политическите играчи довело до това, че всеки тичал по лична писта.

Третият фактор е казусът с машините, а най-слабо значение има факторът лято, който се преувеличава. Асланов се наслушал на всевъзможни сюжет от изказването на Слави Трифонов за съставянето на кабинет – от шоу до представяйки Трифонов от чешит до дивак. За разлика от 4 април, на тези избори не се случило нищо друго. Слави Трифонов имал право да приказва още вечерта в неделя и няма никакво значение какво ще разгласи дефинитивно ЦИК, въпреки че е ясно. Всички упования е, че Трифонов ще поеме отговорност, уточни социологът.

Рискът не е огромен, само че по този начин или другояче единственото допустимо болшинство е по силите на партиите на статуквото. Каквато и други коалиция да се направи, ще бъде коалиция на малцинството, добави Юрий Асланов.

Много е друго упованието за типа отговорност, която другите партии могат да поемат. Трябва да се каже, че упованията постоянно са по-високи и не може да се обобщава с израза всички партии, сподели Асланов. Хората, които поддържат Трифонов не изневерява не упованията им и гледат на него като инструмент да предизвика партийната политическа система да се смяна, посочи Асланов.

В това деяние на Трифонов се съдържа смелост и предизвикателство, без да държи сметка за типа на реакциите, сподели още той Още не сме видели реакцията на необятното публично мнение и това тормози останалите играчи, означи Юрий Асланов
 Социолог: Големият победител на тези избори ще бъде партията на пандемията Социолог: Големият победител на тези избори ще бъде партията на пандемията
Имам характерно предусещане, че огромният победител на тези избори ще бъде партията на пандемията, която ще предопредели резултата, а н...

Притеснението ще бъде в останалите играчи, с цел да се даде време на това държавно управление. Това е заложеният капан-предизвикателство към останалите играчи, приключи Асланов и добави, че това е предизвикването за цялото ново депутатство.

Според политическия анализатор проф. Антоанета Христова, която също участва в студиото на Българска национална телевизия сложни са аргументите за ниската изборна интензивност. Предимно хората не били задоволително стимулирани да гласоподават и партиите не създали нищо по въпроса, уточни тя.

Изборите демонстрираха, че гласоподавателят е споделил – не ви одобрявам, разяснява проф. Христова. Въпреки всичко по-големият % от хората би желало да се направи опит за държавно управление, само че стилът да се постави на масата държавно управление демонстрира степен на надменност и оскърбление по отношение на другите партии.

Самите цели в кабинета на Слави Трифонов не допускат толкоз дълбоки промени, счита проф. Христова. Обществото е тежко разграничено и хората, които са дали своят вот за Трифонов е, че чакат някаква смяна без ясна промяна и стратегия, посочи тя.

На национални равнище алегорично победи ГЕРБ, а на интернационално равнище Слави Трифонов. Това, което е неприятното е, че протестните избор бил разпределен при други политически партии. Моят апел и поддръжка е на това държавното управление на Слави Трифонов да бъде подкрепено, с цел да се види посоката и желанието за промени, акцентира проф. Христова.
 Юрий Асланов: Бавенето на позицията на Българска социалистическа партия носи подозрение дали ще поддържат Румен Радев Юрий Асланов: Бавенето на позицията на Българска социалистическа партия носи подозрение дали ще поддържат Румен Радев
" Българска социалистическа партия е в изоставаща позиция за момента от предизборната конкуренция. Това обслужва ГЕРБ и те ще създадат всичко допустимо да сведат надпр...

ГЕРБ е символичният победител и всички останали партии би трябвало да замълчат. Какво ще се случи оттук насетне никой нищо не може да каже. Има доста проекти, няма чувство за слагане на масата, уточни тя. Когато това държавно управление проработи нещата ще станат ясни, чака проф. Христова.

Тези промени не са леви, Българска социалистическа партия мъчно ще ги поддържа и са унизителни за другата част на протестърската група, сподели още тя.

Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР