Слави Трифонов написа остър пост във Фейсбук срещу бившия финансов

...
Слави Трифонов написа остър пост във Фейсбук срещу бившия финансов
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Дянков, съсел ли си или Брад Пит?

Слави Трифонов написа изострен пост във Facebook против някогашния финансов министър Симеон Дянков за дотациите. В него се напомнят обстоятелства отпреди години, които припомнят, че ГЕРБ са една от партиите, които са взели непозволено повече от полагаемите им се дотации от бюджета.
Ето какво написа Трифонов:

Дянков, здравей. Да не мислиш, че съм те не запомнил?

Ти доста добре си спомняш, че в твоя мандат като финансов министър партиите забогатяха най-вече от партийна дотация. Много добре си спомняш, че бюджетът за партиите не беше „ дребна, постна пица “.

Много добре си спомняш, че за съвсем 4 години ти им раздаде близо 200 милиона лв..

А съм чувал, че един финансов министър би трябвало да е свидлив. Но пък ти беше толкоз ларж. Към който би трябвало, несъмнено.

Дянков, несъмнено доста добре си спомняш и това, че най-вече даде на ГЕРБ. А помниш ли по какъв начин им даваше повече? Нека да напомним на хората.

Според правилника на Народното събрание, народен представител, който е напуснал парламентарната си група или народен представител, чиято група се е разпаднала, не може да се причисли към друга парламентарна група и става самостоятелен.

А в 41-ото Народно заседание внезапно се нароиха доста самостоятелни, което беше доста значимо за разпределянето на партийната дотация. Според тогавашния Закон за политическите партии или най-малко съгласно тълкуването му от тогавашните ръководещи, партийната дотация следваше депутата, а не партията, от чиято листа е определен.

В 41-ото Народно заседание имаше отцепници от Движение за права и свободи (Касим Дал и Корман Исмаилов), от „ Атака “, от „ Синята коалиция “, а парламентарната група на РЗС се разпадна. И всички тези отцепници станаха публично самостоятелни, но не до такава степен. Щото к’во стана, Дянков? Да напомним на хората.

Голяма част от тези отцепници просто попълняха декларация за принадлежност към друга партия, най-често към ГЕРБ, и партийната дотация отиваше в касата на „ новата “ им партия, а не в касата на партията, от чиято листа са определени. И разумно най-вече кинти отиваха в касата на ГЕРБ.

Дянков, а дали си спомняш, че тогава ти отхвърли да посочиш имената на депутатите, оповестили принадлежност към ГЕРБ, щото имало персонални данни?

А дали си спомняш, че Сметната палата отхвърли да ревизира дали е законно пренасочването на дотация?

А дали си спомняш какъв брой лв. на глас получи ГЕРБ през 2012 година, да вземем за пример, в резултат на това пренасочване? Недей да смяташ, аз към този момент го счетох. Нека да покажем на хората.

През 2012 година ГЕРБ получават 23 925 000 лева партийна дотация. 23 925 000 делено на 1 678 641 получени гласове от ГЕРБ на последните парламентарни избори през 2009 година прави… 14 лв. и 25 стотинки! При законни тогава 12 лв. на глас.

И в този момент какво мислиш за себе си, Дянков – съсел ли си или Брад Пит?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР