Слави Трифонов . Лидерът на Има такъв народ ще направи

...
Слави Трифонов . Лидерът на Има такъв народ ще направи
Коментари Харесай

От ИТН ще дадат пресконференция за оттеглената номинация на Николай Василев за премиер

Слави Трифонов. Лидерът на " ИТН " ще направи и проверка на оферти от него кабинет с ново предложение за министър председател.

Ходът на партията идва откакто всички парламентарно показани сили без Движение за права и свободи, които резервираха безмълвие, оповестиха, че няма да поддържат показания от Трифонов проектокабинет.

" В деня след изборите аз предложих проектокабинет, формиран единствено от високообразовани експерти и с ясни цели. За министър-председател предложих, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в действителния бизнес. Само за три дни върху него се изля голяма мръсотия. Оказа се, че няма никакво значение какъв брой са образовани кандидат-министрите, какъв брой положителни експерти са, какъв брой ясни цели има пред тях. Оказа се, че това не е значимо за тези медии и политици, които нарочиха за проводник на Движение за права и свободи, изказване, което няма нищо общо с истината ", написа Трифонов.

" Въпреки това, аз разбирам, че страната няма потребност от неустойчивост и нови избори. За мен не е толкоз значимо какви неистини изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е доста по-важно да се „ изчегърта “ моделът ГЕРБ от публичния и политически живот на страната. Защото това е главният зложелател на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова взех решение да отдръпва кандидатурата на един заслужен човек като Николай Василев, тъй като никой не е по-голям от проблемите пред нас като общество. Ние, като партия спечелила миналите избори, ще предложим напълно скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет ", добавя той.

" И тъй като имам вяра, че всичко би трябвало да се случва обществено пред вашите очи, на следващия ден в Българска телеграфна агенция, тъкмо в 13 часа, част от политическото управление на „ ИТН “, дружно с господин Николай Василев, ще дадат конференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички публицисти. Силата е в истината ", споделя още Слави Трифонов. От партията показаха, че водачът им няма да участва.

 В позиция от:

„ Колкото съществено и отговорно беше показано това държавно управление, толкоз отговорно и съществено беше и прибрано. Това е първото държавно управление в историята, което подаде оставка, преди да е определено ".

От обявиха, че е прекомерно рано да дадат дефинитивно умозаключение дали бих подкрепили „ ИТН ”, а от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отхвърлиха коментар.
 ГЕРБ: Това е първото държавно управление в историята, което подаде оставка преди да е определено ГЕРБ: Това е първото държавно управление в историята, което подаде оставка преди да е определено
" Колкото съществено и отговорно беше показано това държавно управление, толкоз отговорно и съществено беше и прибрано. Това е първото правител...

„ Аз не съм сигурен, че виждам поврат. Това е синдромът Борисов – каквото и да направиш, някой различен ти е отговорен ”, счита.

Председателят на разгласи, че приветства решението на Трифонов. Според нея това е стъпка в вярната посока.

" Браво на Слави и " ИТН "! Приветстваме решението на Слави Трифонов да предложи различен състав на кабинет. Това е стъпка в вярната посока към реализиране на консенсус на партиите на смяната за общи дейности. Борисов да не бърза да потрива предостатъчно ръце ". Това написа във Фейсбук Манолова.

" Усилията за устойчива смяна на модела изискват точно намирането на единодушие, бистрота и гаранции за промени. Това са повишение на приходите, преизчислявяне на пенсиите, незабавна поддръжка на дребните и междинни компании след пандемията, помощ за хората с увреждания, децата и фамилиите, правосъдна промяна и проверка на ръководството на Борисов ", показва Манолова.

" Сигурна съм, че подготвени за такива решителни промени хора Има Такъв Народ може да уточни до дни в един мощен тим. Прозрачно. С дневен ред какъвто хората чакат. И с личен състав допустим за необятната общност ", разяснява тя. И отбелязва, че през днешния ден не е бил добър ден за Борисов.
 Милен Велчев в отбрана на Николай Василев – не е марионетка Милен Велчев в отбрана на Николай Василев – не е марионетка
Категорично не. Така някогашният финансов министър Милен Велчев отговори на въпрос дали някой от препоръчаните членове за държавно управление от Сл...

Още:

 

.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР