Слави Трифонов и хора от партията му Има такъв народ

...
Слави Трифонов и хора от партията му Има такъв народ
Коментари Харесай

Слави: ИТН няма как да бъде с БСП и ПП - и двете са леви партии

Слави Трифонов и хора от партията му " ИТН " (ИТН) дадоха конференция в студио на телевизия 7/8. Събитието започва с показване на социологическо изследване за настройките към референдума за президентска република - самодейност на Има Такъв Народ, и за доверието към партиите.

След въпрос какви са връзките му с президента Румен Радев, Трифонов изясни, че го познава като боен водач. Но Радев нямал нищо общо с проведения от Има Такъв Народ референдум.

Не съм разговарял с него, не сме говорили по тази концепция. Това е наша концепция, изясни Трифонов.

Няма да се коалираме с никой. Няма да има коалиция, тя е невъзможна, това отговори той след въпрос дали ще се коалират с друга партия за идните парламентарни избори.

Слави Трифонов удостовери написаното от него, че в последна сметка е решил да подаде имотната си декларация в КПКОНПИ. Той разгласи, че е било неточност това, че не е подал декларацията си, когато е трябвало.

Съдя Кирил Петков, отсече Трифонов. Първото съвещание по делото щяло да е на 21 април. Петков бил съден за клюка, защото бил нарекъл Слави мафиот и така нататък

Лидерът на Има Такъв Народ бе запитан по какъв начин си изяснява това, че партията му се е сринала бързо от 24% на под 4%.

Има сериозен анти-ГЕРБ миг. " Продължаваме промяната " (ПП) заеха нишата, те станаха по-интересни, тъй като са нови, изясни Слави Трифонов.

След въпрос за какво са почнали да получават цялостния размер на дотацията си от 8 лева на глас, Трифонов първо изиска време, с цел да асимилира питането. След това изрази неодобрение, че медиите не са отразили, че Има Такъв Народ са върнали над 4 милиона лв. на държавния бюджет.

В последна сметка от обяснението му стана ясно, че структурите възроптали, че нямат пари.

Зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов изрази персонално мнение, че не е трябвало да връщат огромната част от дотацията на бюджета. Според него нямало метод да се наблюдава защо са употребявани тези средства от страната. По-удачно било парите да се дадат за благотворителни цели.

Освен това, сега партията получавала доста по-малко пари (защото получи доста по-малко гласове на последните парламентарни избори - б.а.).

Слави Трифонов не отговори на неколкократни питания с кого не биха се коалирали след изборите. За сметка това няколко пъти разгласи, че " ИТН " ще направи всичко допустимо идващият парламент да е работещ.

Накрая въпреки всичко Трифонов изясни, че Има Такъв Народ е по-скоро дясна партия и щяло да е мъчно да си сътрудничат с лявата Българска социалистическа партия, както и с Политическа партия, които също били леви.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР