Слави Трифонов и един от сценаристите на шоуто му -

...
Слави Трифонов и един от сценаристите на шоуто му -
Коментари Харесай

Слави в Лондон: Целият морален и качествен капацитет се е изнесъл от държавата

Слави Трифонов и един от сценаристите на шоуто му - Тошко Йорданов, се срещнаха в Лондон с към 150 български стиденти.

Разговорът се организира в Университетския лондонски лицей (UCL) и бе проведена от клуба на българите към висшето образователно заведение. Като мотив за събитието му бе оповестена " самодейността му за набиране на морални, образовани и способни фрагменти в политиката ". 

В последна сметка диалогът беше за всичко друго, само че не и за политическия план на Трифонов

макар явното очакване на множеството присъстващи в залата да се приказва точно за това.

" Нищо не мога да предложа на никого. Цялата работа с обещанията е позорна. Хора, които те дефинират по обещанията, ме карат да се усещам извънредно малоумен като Хомо сапиенс, тъй като някакви хора имат вяра на обещания, защото желаят някой да ги лъже. Дошъл съм тук, с цел да се видя с тези младежи, тъй като са ме поканили, давам отговор брутално искрено на въпросите, които ми се задават, и считам, че по този начин е най-почтено. Нямам упоритост да обещая нищо. Не се изживявам като политик, тъй като не съм и не знам какво значи тази дума ", изясни Трифонов.

Той обаче показа усещания за политическия живот у нас:

" Това, което виждам в политическия живот в България е, че целият честен и първокласен потенциал се е изнесъл от страната. Политиците съставляват сега извънредно корумпирана, много непрофесионално проведена и много неморална категория хора. "

Разочарованието на огромна част от публиката пристигна от това, че той на процедура избегна всеки един съответен въпрос , който му бе заложен, и вместо това заприказва напълно общо.

Един от първите въпроси от публиката пристигна от журналиста от OFFNews:

" Ако Вашият политически план взе участие на избори и завоюва задоволително гласове при сегашната политическа система, с цел да влезе в Народното събрание, с коя партия/партии или персони бихте се коалирали? Защото, съгласно мен, е доста малко евентуално да спечелите задоволително гласове, че да съставите лично държавно управление самичък. "

Г-н Трифонов върна топката с въпроса дали аз ще вземам участие. Oтвърнах, че към момента не съм решил. А неговият сбит отговор бе: " Когато решиш, ще ти отговоря . "

Малко по-късно водещият изясни, че е събрал екип от български предприемачи и академични преподаватели в чужбина, с които да създадат събеседване с хората, пратили автобиографиите си за присъединяване в бъдещия му политически план, който, оказа се, е повече от конвенционален, както се разбра от личните му думи:

" Сега аз не получавам усещане. Вие сте ме поканили, аз давам отговор на въпроси, употребявам и възприятието си за комизъм, с цел да можем да имаме забавен диалог, от който резултатът, в случай че е някакъв за вас, ще съм доста благополучен. Но за мен... какво ще схвана аз? Аз това, което мога да Ви кажа, е, че съм свободен човек и желая и вие да сте свободни.

Като видя какви българи се явяват, по-късно ще подхваща идващия си ход . Не смятате ли, че е мое право да си изигравам ходовете един по един и да не изяснявам какъв ще ми е седмият ход? Обяснявам какъв ще е идващият ми ход, пък в този момент, че има хора, които са любопитни... Цял живот си припомням от последните години, че хората са любопитни към мене, все си крещя, че един ден ще спре, само че не стопира. "

Едно от девойките в залата запита какъв е смисълът хората да си пращат CV-тата за присъединяване в мажоритарни избори, които не съществуват. Какво би стимулирало хората следователно да вземат участие в плана му. Отговорът на Трифонов бе в същия жанр:

" Мотивацията си е твоя работа. Кой може да ти дефинира от какво се мотивираш и демотивираш? "

А Тошко Йорданов добави:

" Ако ще би трябвало ние да Ви даваме мотивация... ние вършим каквото можем, както го усещаваме. В момента събираме, по избор, да дойдат хора с мотивация. Няма да мотивираме всеки един от вас. Това би трябвало да пристигна от вас. Аз, като бях студент, си окупирахме университета. "

След това продължи по тематиката за мотивацията, този път за какво младите да се завърнат от чужбина:

" Кой ще ги накара младежите да се върнат в България, `ми мотивирайте се сами . Ако нямате вътрешно възприятие за правдивост и предпочитание нещо да измененията, кой ще ви стимулира? Не може да гледате на Слави като на някакъв Христос, който ще поведе масите към новата религия. "

Широко наранена беше и тематиката за референдума на Трифонов, за който той отдели много време да приказва и изяснява по какъв начин и за какво е бил саботиран и че това го е подтикнално към последваща стъпка на деяние. Отговорите му на заложените по тематиката въпроси обаче също не  бяха напълно съответни. На въпрос с образец за негативите на мажоритарната система и запитване не се ли тормози, че тя ще навреди на България, водещият отговори:

" През 2015 година във Англия имаше избори, тогава най-голямата партия получи 36% от вота, а действително в Народното събрание взе 52% посланичество, 330 места от 650. За съпоставяне, по-малки партии като тази на Найджъл Фараж получи 14% от вота, само че взе единствено 1 място от 650. Как, съгласно Вас, тази система е по-добра, при изискване, че по-малките партии няма да имат никаква представителност? Как това ще докара до смяна, когато дребните партии ще бъдат унищожени, а съответно в България две партии ще бъдат бетонирани във властта? "

Трифонов говори  и за народопсихологията на южните и северните народи, за скучните северни нации и прочувствените южняци. И изясни, че в България се гледат латино-американски сериали, което ни поставяло по-скоро измежду южните нации, тъй като сходни неща не се гледали на Север. Според него, макар че форматът " Мюзик айдъл " в Англия и Китай е еднакъв, на двете места се получава доста друг. След което придвижи същата логичност и в политиката:

" Това не е като да съм гладен аз и да е гладен един англичанин. Това е система, която, може би, работи по един метод в Англия и по различен метод би работила в друга страна. "

Когато момчето, задало въпроса, посочи, че не е според и това е система, която работи по един и същи метод на всички места, Слави отвърна: " Ти от кое място знаеш? "

Въпреки сходен жанр отговори, хората в залата не се отхвърлиха да задават въпроси до края на срещата, когато една от дамите в публиката запита Трифонов по какъв начин вижда бъдещето, в случай че реализира своята цел. Отговорът на Трифонов приключи с:

" Ако искаш, оповестил съм нещо в детайли, в случай че ти харесва, ела да забележим какъв брой си умна и какви качества имаш. Ако не, седи си управител тука и си живей живота . Той си е твой и ти имаш право да го изживееш, както си искаш. Ако ще ми направиш забележка, ела да се пробваме. Имаме поради да направиш това, което върша аз. "

Подобни на горните образци в границите на 2 часа имаше доста, а също по този начин и безспирно подчертаване от страна на водещия какъв брой са гадни българските политици, университети, вести, бизнес, живот...  всичко. Нещо, което накара няколко разнообразни души от публиката да бележит, че отношението на Трифонов е много отрицателно за човек, тръгнал да прави нов политически план и да желае хората да се включат към него. 

След към два часа Трифонов предложи да прекратим диалога, тъй като имало заплаха да се трансформира в " извращение " и си отпътува за България. А много от хората, пристигнали с въпроси, интерес и може би вяра към плана на Слави, си потеглиха без отговори, само че също и без повече интерес и вяра.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР