Слави Трифонов атакува във Facebook президента Румен Радев. Причината -

...
Слави Трифонов атакува във Facebook президента Румен Радев. Причината -
Коментари Харесай

Слави Трифонов атакува във Facebook президента Румен Радев


Слави Трифонов нападна във Фейсбук президента Румен Радев. Причината - президентът бил запитан от българите в Чикаго за референдума, иницииран от екипа на Слави, на което уклончиво дал отговор, че не знае за какво депутатите са взели това решение.
Припомняме, че Народното събрание неодобрява допитването в последния миг, което изкара Слави Трифонов и хора, които го поддържат, на митинг пред Народното събрание.
"Г-н президент, нямахте ли доблестта да кажете в очите на нашите сънародници, че в действителност вие не подкрепяте волята на българските жители, изразена на референдума? Че вие, определеният президент на втори тур от 2 063 032 души, неглижирате волята на 2 509 864 българи, които изрично желаеха да избират депутатите си с мажоритарен избор в два тура? " пита Слави Трифонов в обявата си във Фейсбук.
Той е безапелационен, че с встъпването си в служба като държавен глава, Румен Радев е влязал в "редиците на прогнилата политическа класа " и смята, че президентът е не по-малко виновен за това решенията на референдума да не се трансфорат в закон. "Преди време в предаването си споделих нещо, което ще кажа и през днешния ден. Преди девет години на посетители ми беше един военачалник - самоуверен, заслужен авиатор. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме през днешния ден, не е като него ", приключва поста си Слави Трифонов.

Публикуваме цялата позиция на Слави без редакторска интервенция:

"Българите в Чикаго попитали президента Румен Радев „ за референдума на Слави Трифонов “. Хората ръкопляскали, а президентът споделил: „ Не знам за какво депутатите взеха решение по този начин “. Г-н президент, нямахте ли доблестта да кажете в очите на нашите сънародници, че в действителност вие не подкрепяте волята на българските жители, изразена на референдума? Че вие, определеният президент на втори тур от 2 063 032 души, неглижирате волята на 2 509 864 българи, които изрично желаеха да избират депутатите си с мажоритарен избор в два тура? Че вие, също като госпожа Корнелия Нинова, сте последовател на немската смесена изборна система, която, както се видя тези дни, е повече пропорционална, в сравнение с мажоритарна. Г-н президент, нямахте ли достойнството да кажете в очите на нашите сънародници, че не са били добре осведомени за особеностите на мажоритарния избор? Както твърдяхте в едно изявление по БНР след референдума. Г-н президент, нямахте ли смелостта да кажете в очите на нашите сънародници, че сте срещу държавната дотация за партиите да стане 1 лев на получен глас? Да ви напомня какво казахте при първата си тирада в Народното събрание: „ Парите за партиите следва да се лимитират сензитивно, само че с ясното схващане, че лишени от рационално финансиране, партиите ще станат още по-зависими от лобисти и външни фактори “. Субсидията до ден сегашен е 11 лв. на глас.
Г-н президент, още с полагането на клетва в Народното събрание, вие се вляхте в редиците на прогнилата политическа класа. И уверено мога да заявя, че решенията от референдума не се трансфораха в закон, не тъй като депутатите взеха решение по този начин, а тъй като всички заедно решихте по този начин. Ако вие бяхте толкоз угрижен за волята на българските жители, изразена на реферeндума от 6 ноември 2016 година, можехте да извършите това, което ви разрешава Конституцията на Република България. Член. 98, алинея 2 от Конституцията споделя: „ Президентът на републиката насочва обръщения към народа и Народното събрание. “ Народното събрание не съблюдава законовия период за разглеждане на резултатите от референдума. Този период изтече на 14 септември. Ето за какво, на 7 септември, примерно, вие можехте да се явите в Народното събрание и да отсечете почтено като президент: „ Решете за референдума! Имате още една седмица! “
Преди време в предаването си споделих нещо, което ще кажа и през днешния ден. Преди девет години на посетители ми беше един военачалник - самоуверен, заслужен авиатор. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме през днешния ден, не е като него ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР