Славчо Велков, експерт по сигурността и бивш депутат от БСП,

...
Славчо Велков, експерт по сигурността и бивш депутат от БСП,
Коментари Харесай

Експертът по сигурността Славчо Велков: Съветът по сигурността при Киро беше впрягане на каруцата пред коня

Славчо Велков, специалист по сигурността и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия, направи изострен коментар във връзка интензивността на премиера Кирил Петков с оглед напрежението сред НАТО и Украйна.

" Съветът по сигурността при Кирил Петков беше впрягане на каруцата пред коня. Трябваше първо да заседават отрасловите комисии в Народното събрание. Батальонът, за който се приказва в този момент, съществува действително от 2016 година, в този момент става дума единствено за ресурсното му обезпечаване, няма да споделяме къде е дислоциран ", сподели Велков пред Би Ти Ви.

В подтекста на това Велков зададе въпроса за какво първата аудиенция на Кирил Петков беше срещата му с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той позволи, че там може да е ставало въпрос точно с технологията на задействане на чл.5 от Вашингтонския контракт и реакциите на България.
свързани новини3886на 26.01.2022
Димитър Гърдев, също боен специалист по сигурността посочи, че Украйна не е страна член на НАТО и по тази причина упованията за война там са по-скоро нечиста сделка, тъй като чл.5 е задействан единствено един път, когато през 2001 година е възприето, че нападението на терористите над Съединени американски щати е офанзива срущу НАТО.

Русия готви 10 000 учения на военните си по суша, по море и по въздух. Дрънкането на оръжие има явно за цел и отвличането на вниманието за решение на други вътрешни проблеми, сподели Велков в подтекста на протегнатата от Столтенберг от последните часове ръка за договаряния.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР