Славчо Шоколаров е едно от четирите нови попълнения в състава

...
Славчо Шоколаров е едно от четирите нови попълнения в състава
Коментари Харесай

Шоколаров: Избрах Ботев, защото налагат българи! Не съм изненадан от израстването на Филип Кръстев

Славчо Шоколаров е едно от четирите нови попълнения в състава на Ботев (Пловдив). Халфът разтрогна с ЦСКА 1948 в края на месец май и от този момент тренира с " канарчетата ", защото нямаше право да играе за отбора през останалата част от сезона. В изявление за Sportal.bg той описа какво го е предиздвикало да избере офертата на Ботев, показа по какъв начин прави оценка престоя си в ЦСКА 1948 и не пропусна да означи израстването на Славия - различен негов някогашен тим. Шоколаров показа и мнението си за баража сред Славия и Ботев нощес, който прати " белите " в Лига Европа.
 Ботев (Пловдив) - Славия @@@
Здравей, Слави! Как си? Къде те намирам сега?
- Здравей, благодаря добре съм! В Пловдив съм, отпочивам си в този момент.

Как протича подготвителният развой с Ботев (Пловдив). Подписа контракт с клуба в края на месец май, само че сега единствено тренираш с отбора, откакто разтрогна с ЦСКА 1948.
- Тренировъчният развой протича обикновено, упражняваме и чакаме да пристигна новият сезон. Да, разтрогнах с ЦСКА 1948 и заради тази причина в този момент нямам право да играя.

Какво те накара да избереш офертата на Ботев и имаше ли запитвания към теб от други клубове?
- Накара ме да избера офертата на Ботев това, че най-вече се залага на български футболисти. Отделно от Ботев има една от най-верните публики и поддържат тима във всеки един мач.
 Локомотив (Пловдив) - ЦСКА 1948 @@@
Какви са усещанията ти от колектива в тима?
- Колективът в тима е на доста високо равнище!

Ботев изпусна огромен късмет да играе в Европа след загуба от Славия. Какво е мнението ти за мача?
- Да, изпуснахме шанса да играем в Европа. Лично за мен тимът игра добре, имахме своите шансове, само че не се получи. Има го и това във футбола. Поздравявам момчетата за раздаването и през идващия сезон ще създадем това, което в този момент не успяхме.
 Славия - Локомотив (Пловдив) @@@
Преди да подпишеш с " канарчетата " се появиха информации, че обмисляш да спреш с футбола на 30 години. Има ли нещо правилно в това?
- Абсолютно нямаше такова нещо.. Изобщо не съм обмислял да спирам с футбола, не знам от кое място се появи тази информация.

Клубната политика на Ботев е да постанова млади български момчета в първия тим. Можеш ли да отличиш някого от тях?
- Да, политиката на Ботев е да постанова млади футболисти, което е доста радващо. Има доста качествени футболисти в тима - Работов, Слави Шопов, Митко Тонев. Всички те съгласно мен имат огромно бъдеще.

Как оценяваш престоя си в ЦСКА 1948?
- Отчитам го като добър, въпреки и да беше напълно къс. Нещата се трансформираха, когато се появи тази пандемия.
 Витоша - Славия @@@
Връщайки се обратно, вярно ли беше съгласно теб решението да смениш Славия с ЦСКА 1948?
- Не мога да кажа дали е било вярно, или е неверно. Не съжелявам за избора си, виждам напред и се съсредоточвам върху бъдещите ми мачове с тима на Ботев.

Как би коментирал представянето на " белите " през този сезон и израстването на Филип Кръстев?
- В тима на Славия се работи от много години по тази методика да се постановат млади български футболисти и рано или късно триумфите нямаше по какъв начин да не дойдат. Относно Филип Кръстев, още до момента в който бях там, той тренираше с мъжкия тим в продължение на 2 години и се виждаше, че това момче има страхотни качества. За мен персонално не е изненада, че сега направи този трансфер и играе по този метод. Има страхотни качества, а аз му поисквам триумф, да покаже и да развие всички свои качества в чужбина.

Какви са упоритостите ти с екипа на Ботев през идващия сезон?
- Амбициите ми с тима са да играем прекрасен и прелестен футбол и да печелим колкото се може повече.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР