Славчо Кънчев, бащата настоящия вече депутат от ДПС Делян Пеевски,

...
Славчо Кънчев, бащата настоящия вече депутат от ДПС Делян Пеевски,
Коментари Харесай

Бащата на Пеевски иска Румен Радев да намали депутатската заплата на сина му

Славчо Кънчев , бащата сегашния към този момент народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски , е изпратил писмо до президента Румен Радев с искане за понижаване на заплатите на народните представители у нас. Това се схваща от известие, изпратено до медиите.

Кънчев, който е ръководител на Асоциация за битка с корупцията, упорства Радев да предприеме незабавни ограничения по отношение на заплатите на депутатите от 47-ото Народно заседание. Де факто, той желае президентът да смъкна заплатата на сина му, който за депутат от Велико Търново. Припомняме, че самият Пеевски зарече, че ще бъде всеки ден в Народното събрание, " тъй като има доста неща да разкрива. " Аз ще бъда непрекъснато в Народното събрание ", Пеевски в изявление пред   Симон Милков .
Бащата на Пеевски се зае да бори корупцията
Славчо Кънчев, бащата на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, се е заел да бори корупцията в България. Това се схваща от известие, из...

" Всички заплати по високите равнища на администрацията у нас е неотложно да бъдат фрапантно понижени ", написа Кънчев в писмото си. По думите му би трябвало да се следват " положителните задгранични практики по тематиката ".  

" Наистина, президентът не разполага с конституционни компетенции за законодателна самодейност, само че у президентската институция е налице разнороден инструментаруим за дейно въздействие и активизиране на публичното мнение ", написа още той.

По думите му Радев би трябвало да " окаже нужното влияние на индивидите, заседаващи в 47-то Народно заседание ", с цел да бъде фрапантно понижена депутатската заплата, която служи като база за пресмятане на останалите хонорари по високите равнища на администрацията у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР