Слънцето в комбинация със солената морска вода, стресът и другите

...
Слънцето в комбинация със солената морска вода, стресът и другите
Коментари Харесай

Как да възстановим увредената от слънцето кожа

Слънцето в композиция със солената морска вода, стресът и другите външни фактори форсират дехидратацията и разрушават защитната преграда на кожата. Резултатите са поява и усилване на белезите на стареене. Нанасянето на слънцезащитна козметика и приемането на по-големи количества вода са извънредно значими, само че не са задоволителни. Нужна е спомагателна профилирана грижа, която да спомогне овлажняването и регенерацията на кожата, да резервира нейната разтегливост, мекост и искра.
Как UV лъчите задействат процеса на стареене?
“Слънцето излъчва два типа лъчи, които доближават до кожата – UVA и UVB. UVA лъчите са с по-широк набор и проникват в по-дълбокия пласт – дерма, построен от колаген и еластинови нишки.” – споделя Анелия Генчева, експерт от клиника по естетична медицина Jewel Skin.

Когато UVA лъчите попаднат там, повреждат молекулите на колагена, кожата губи еластичността си. UVB доближават до епидермиса (външния пласт на кожата), само че с по-висок интензитет по отношение на UVA и нанасят повече вреди, един път проникнали в кожата ни. Освен, че са причинители на зачервяване и на слънчево изгаряне, могат да увредят по-повърхностните епидермални пластове, като причинят изгаряне. Науката счита, че в епидермиса UVB оказват въздействие върху ДНК кода ни. “UVB подтиква производството на меланин, което води до мощно нарастване на тъмния пигмент в границите на няколко дни.” – изяснява Анелия Генчева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР