Слънцето се завръща, а живакът в термометрите отново се вдига.

...
Слънцето се завръща, а живакът в термометрите отново се вдига.
Коментари Харесай

Слънцето се завръща, живакът се вдига

Слънцето се завръща, а живакът в термометрите още веднъж се подвига. На места през днешния ден той може да доближи до заветните 25 градуса. Или другояче казано, да ни подсети още веднъж за одеве отминалото си лято. Това демонстрират метеорологичните прогнози.

Според тях през днешния ден ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има основно преди обяд над Източна България, само че ще е съвсем без превалявания. В източните региони ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, в София – към 5°; а оптималните – сред 20° и 25°, в София – 21°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има основно преди обяд, само че единствено в най-южните региони има условия едва да превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е от 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, предава Българска телеграфна агенция.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 10°.

В неделя ще доминира слънчево време, сутринта тук-там в низините и котловините – с ниска облачност и понижена видимост. Вятърът за малко ще се смени със северозападен. Минималните температури ще са сред 6° и 11°, а оптималните – сред 19° и 24°. В понеделник облачността ще се усили, само че единствено на обособени места в планинските региони в Западна България е допустимо да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Температурите ще останат без основна смяна.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР