Слънцето минава през знака Телец от 20 април до 20

...
Слънцето минава през знака Телец от 20 април до 20
Коментари Харесай

Телецът – жизнен, устойчив, талантлив

Слънцето минава през знака Телец от 20 април до 20 май – време, когато природата избухва пълнокръвно в цветове, светлина, топлота. Сетивата се насищат с чувство за обилие, самодоволство и благополучие. Това е сезонът на плодородието и всички земни твари се отдават на удоволствието от живота, радват се, обичат се, зачеват и отглеждат своите дребни.

Така и Телците са олицетворение на силата, мощта, устойчивостта и неизчерпаемия запас от сила. Но силата при тях не е избухливият, необуздан и недълговечен изблик на Овните. При Телецът тя е мека, мудна и ориентирана към съответна, доста основна и дълбока пристрастеност. Родените под този знак имат дарбата да правят оценка изкусното и красивото, само че и да се любуват на простичките наслади . Те умеят да основават уют и внушават успокоение, в никакъв случай (почти) няма да ги видите на ръба на нервна рецесия. Освен когато са стигнали лимита на търпението си – тогава бъдете положителни тореадори.

Телците приземяват близките с възприятие за комизъм и натурализъм, те са удобен кей от действителността, в който могат да пуснат котва всички тези с трагична податливост елементарно да се заразяват от пресилени мечти и нереалистични обещания.

Телците са извънредно надарени, с изумителен нюх за форма, цвят и подстрекателство на страст или положение посредством сетивни усещания. Те се славят със своето неизменност, твърдоглавие и устойчивост. И са огромни инати – не биха отстъпили и на йота от мнението си, убеждението си и метода си на живот. Трудно прегръщат смяната тези "животни ", само че нещата, в които имат вяра са се утвърждавали и "ферментирали " с времето, добивайки компактност и дълбочина. Затова и всеки край тях умерено може да се опре на здравото им рамо и да знае, че е стъпил на постоянна почва , когато земята на открито се тресе. Отдадат ли се на идея или другарство, Телците са правилни до гроб, лоялни до мозъка на костите си.

Второто име на живота обаче е смяна. Трудно ѝ се поддават и се съпротивляват до последно. Ако желаете да убедите в нещо Телец, никога не използвайте груба мощ – зариват надълбоко копита и не помръдват. Има една приказка: Телец не се бута, а единствено се води начело. И то с задоволително прелъстителен морков. Макар природата му да не е нападателна, когато е притиснат, той се съпротивлява и най-после избухва като вулкан, който опустошава всичко по пътя си. Тогава губи визия за силата си и дава воля на гнева си, изпотрошавайки всичко. А най-после се усеща също толкоз уязвен и сломен, колкото провалите в близост.

Телецът е земен и закрепен знак, по тази причина държи на навиците си и изпитаните практики. Той обича да се любува и познава най-хубавите заведения за хранене в града както никой различен. Но пък не изпитва изключително вдъхновение да опитва нови, непроверени места, откакто един път е намерил райското си кътче. Ако сте същият познавач на положителната храна, питиета и конюнктура, ще се наслаждавате на безметежност в компанията на своя обичан Телец.

Но в случай че сте Близнаци или Стрелец и обичате разнообразието, екзотиката, непознатите усети, лекия риск в избора, Телецът няма да е най-подходящият сателит във вашите непредсказуеми нощи. Можете обаче доста да си дадете – Стрелецът, който не по-малко обожава удоволствията, би могъл покаже на земния знак нови аспекти на прекарването. Само прекрачете мъничко зоната на комфорт, Телци.

Взаимоотношенията и любовта са значими за Телците. Всичко, което омайва сетивата, включително и властта на страстите, е източник на наслаждение за тях. Стремят се към естетика, романтика и тотално отдаване във връзките. Като любовници те са буйни, обичат секса, само че се славят с високата си потентност и слабото си въображение. Не обичат ексцентричното и се придържат към положителната, остаряла, изпитана традиция. Този знак не е подобаващ за отворени бракове и опити.

Телците имат мощно развито собственическо възприятие, не обичат прочувствените игри и обърквания, а ревността е едно от най-неприятните им качества. Не че са доста по-ревниви от какъв да е различен знак – просто Телците не се оправят с нея внимателно и задкулисен, а я демонстрират простодушно, намерено, непосредствено, давайки ясно да се разбере, че за тях връзката е обвързване и носи със себе си ангажимент и отговорност.

Някои хора ги упрекват в мудна мисъл. Вярно е, че нереалното мислене не е тяхната буря, нито ги бива да жонглират с фантастични, новаторски и истински хрумвания. Но по тази причина пък ползите им гравитират към открити правила – по тази причина ги притеглят историята и наследството, и всичко, което е устояло на инспекцията на времето. В търговията биха се занимавали с недвижимо имущество, творби на изкуството и антикварни артикули, неща, които имат неоспорима стойност, потвърдена от дълго време.

Бидейки първият земен знак в зодиака, Телецът се зарежда с сила и се усеща духовно обогатен, когато реализира контакт с природата. Досегът със земята го прави благополучен – всеки уважаващ себе си Телец би трябвало да си има дребна градинка , където да заравя пръсти в пръстта и да усеща пулса на живота.

Телец ръководи гърлото и значително представители на този знак имат прекрасен глас, а някои от тях са световноизвестни музиканти и реализатори. Телците нормално имат приятна визия, земна хубост, компактно тяло, пращящо от жизнеспособност.

Прочути Телци, радвали и радващи сетивата ни: Кармен Електра, Анди Макдауъл, Джак Никълсън, Шърли Маклейн, Ал Пачино, Рене Зелуегър, Пенелопе Крус, Андре Агаси, Даниел-Дей Луис, Мишел Пфайфър, Одри Хепбърн, Джордж Клууни, Ева Перон, Енрике Иглесиас, Били Джоел, Боно, Гейбриъл Бърн, Стивън Болдуин, Стиви Уондър, Харви Кайтел, Кейт Бланшет, Пиърс Броснън, Шер, Гена Димитрова
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР