Сланина с вкус на прасе е истински хит в магазини

...
Сланина с вкус на прасе е истински хит в магазини
Коментари Харесай

Сланина с вкус на прасе е истински хит

Сланина с усет на прасе е същински шлагер в магазини за габровски деликатеси, написа Телеграф.

Някогашният деликатес, който през днешния ден може да се откри в нормалните магазини, само че няма тогавашният мирис на сланина, и е най- подобаващ за мезе за ракия, се показва в града на смеха в разнообразни разновидности.

Купува се с килограми освен жителите на града на смеха, само че и от доста софиянци, които са научили за деликатеса. Има го във разновидности с праз и зелени подправки, сланина зряла със сол и дебела кожа, пушена и други

Касапски

Любопитното е, че преди да купиш каквото и да е, ти оферират да дегустираш от всички забравени деликатеси, които посочиш от огъващите се от обилие щандове. Там компактно са подредени един от различен, с изключение на обичайните филета елена, пушени ребра и бутове, също неповторими български пачи магрета, пачи, овчи, телешки и биволски саздърми, суджуци, сурови и сушени. Там може и да се откри и пача от уши, ядене, което е кулинарният герб на Габрово.

Българска суровина

От бутиковия магазин обясниха, че работят и с локални, само че и с производители от други елементи на страната. Единственото изискване е, продуктите да са от българска суровина и да носят достоверния усет и мирис на деликатесите.

Лекари

Въпреки финансовата рецесия пристигналите клиенти хвърляха стотачки за сланина, суджуци и кървавици. Някои от тях бяха пристигнали особено да пазарят от региона, други пък идват от време на време от София, с цел да се запасяват с вкусните мезета. Местните хора описаха, че най- запалените клиенти са доктори психиатри, които евентуално са разпространявали неповторимите артикули измежду столичани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР