Слани и даже сняг от средата на април. Това прогнозират

...
Слани и даже сняг от средата на април. Това прогнозират
Коментари Харесай

Сняг, слани и гръмотевични бури след средата на април

Слани и дори сняг от средата на април. Това предвиждат за околните дни метеоролозите от Метео Балканс. 

В началото на новата седмица температурите над Централна и Западна Европа ще се намалят и ще са близки до нулата, което ще сътвори предпоставки за възможни късни слани.

По същото време на Балканите чакаме стопляне и нетипични за средата на април температури. Очакваните температури ще са типични за май месец, като оптималните в някой региони ще надминат 30 градуса по Целзий. 

Понижението на температурите обаче ще доближи и до България, предизвестяват от Метео Балканс. 

Към средата на идната седмица (16-18 април ), чакаме през Балканите да премине  добре изразен леден атмосферен фронт, обвързван със средиземноморски циклон. 

Към периода 16-19 април времето над България ще се дефинира от преминаващ леден атмосферен фронт и на доста места у нас ще паднат дъждове, като по-значителни ще са тези над Централна и Южна България. По-високите западни полета и планините ще се примесват и със сняг.

Ще се разразят и гръмотевични стихии. Вятърът над западните региони ще се ориентира от северозапад, а над източните ще се задържи от североизток и ще стартира да нахлува леден въздух.

Според GFS модела, даже по високите квартали на София е допустимо да го обърне на сняг,

само че съгласно нас вероятността е доста дребна. Но тази конюнктура е хубаво да се следи, тъй като след прекосяването на циклона ще има условия за късни слани и в България. 



 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР