Слънчогледовото олио е най-употребяваната мазнина за готвене, но не е

...
Слънчогледовото олио е най-употребяваната мазнина за готвене, но не е
Коментари Харесай

Това е най-безопасната мазнина за готвене според експертите

Слънчогледовото олио е най-употребяваната лой за готвене, само че не е най-полезната. Маслата, съдържащи трансмазнини, водят до увеличение на неприятния холестерол в кръвта, покачват риска от развиване на сърдечносъдови болести, диабет, инсулт, инфаркт.

Ценящите своето здраве е значимо да избират за подготвяне на ястията си лой, устойчива на топлинна обработка и запазваща своите потребни свойства и съдържащите се в тях минерали и витамини и при високи градуси.
Употреби на кокосово масло, които ще трансформират живота ви
Кокосовото масло към този момент е приветствано като най-здравословното масло в света. Той е отличен източник на витамини (от групи В, С и Е) и ми...

Такава лой е кокосовото масло. Устойчиво на окисляване и запазващо качествата си и изгодите, които носи на организма даже след 8 часа пържене, то е посочено от специалистите като най-хубавата, безвредна и препоръчвана лой за готвене и топлинна обработка. След него се подреждат зехтинът и маслото от авокадо, чиято изгода за сърдечносъдовата система е несъмнено потвърдена. То оказва помощ и за поддържане на кръвното налягане в естествени граници.

Ползи от коксовото масло

Богато на наситени мазнини, то способства за естественото действие на редица тъкани и органи и е превъзходен метод за профилактика на сърдечносъдовите болести. Отличен антиоксидант, кокосовото масло защищава клетките от увреждащото деяние на свободните радикали. Кокосовото масло се отличава с:
антимикробни свойства, противогъбични свойства, богато наличие на потребни мастни киселини, щедри количества витамини Е, К и желязо, защита на клетките и тъканите от свободните радикали.
Как да употребявате кокосовото масло
10 маски за коса с кокосово масло
Кокосовото масло е едно от най-полезните масла за косата. Ето 10 метода, по които може да го употребявате. 1. Срещу раздробяване на краищат...

Кокосовото масло може да употребявате както за студени ястия, по този начин и за пържене, готвене и задушаване. Структурата му не се разпада при висока температура, а скъпите му качества се резервират. По предписание кокосовото масло е твърдо на стайна температура. Ако ви е нужно в течна форма, затоплете го на водна баня преди приложимост. В случай че се нуждаете от маслото в твърдо положение, хладилникът е превъзходен за задачата.

За кого е потребно кокосовото масло?

Консумацията на кокосово масло се предлага за:
хора със сърдечносъдови болести, хора, страдащи от нарушавания във действието на щитовидната жлеза и при хормонални нарушавания, произхождащи от това, при занимателен метаболизъм и за хора със затлъстяване, проблем с килограмите, за понижаване на телесното тегло, пациенти, страдащи от диабет, Алцхаймер, при проблеми със стомаха и червата, при спад на имунитета и проблеми с действието на имунната система.
 
Учени: Кокосовото масло може да унищожи ковид
Кокосовото масло евентуално е уместно лекарство при белодробни болести, породени от ковид, настояват филипински учени. Диета...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР