Слънчобран, който ще се продава в Китай от водещите западни

...
Слънчобран, който ще се продава в Китай от водещите западни
Коментари Харесай

Слънчобран на Gucci и Adidas за 1 650 долара възмути потребителите в Китай

Слънчобран, който ще се продава в Китай от водещите западни марки Gucci и Adidas на цена от 11 100 юана (1 642 долара), провокира отвращение поради това, че не пази от дъжд.

Критиките на продукта, който двете компании назовават "слънчев чадър ", се разпространиха в китайската обществена мрежа Weibo.

Това стана, откакто на уеб страницата на Gucci се появи информация, че продуктът "не е водоустойчив и е предопределен за отбрана от слънцето или за декоративна приложимост ".

Слънчобранът е част от обща сбирка, която е промотирана онлайн преди стартирането й през идващия месец.

Хаштагът в Weibo, обвързван с новия продукт, към този момент има над 140 милиона гледания.

Потребител дефинира слънчобрана като "много огромно, само че неефикасно фешън изказване ".

"Докато съм безпаричен, няма да ме подведат да платя за това, " споделя различен.

Други пък схващат за какво - макар този си минус, продуктът би бил прелъстителен за някои.

"Тези, които са подготвени да платят, употребяват първокласните артикули, с цел да покажат какъв брой костват самите те. Те нормално не се интересуват от деловитост, " написа различен консуматор на Weibo.

Слънчобранът ще бъде пуснат на 7 юни като част от нова сбирка на първокласната марка Gucci и концерна за спортни артикули и екипировка Adidas, написа BBC.

Говорител на Gucci е декларирал пред китайското списание Caijing, че "не е целесъобразно продуктът да се полазва като всекидневен чадър ".

Според представителя на стилната къща "той има добра колекционерска стойност и е подобаващ за потребление като аксесоар в всекидневието ".

Китай е главен пазар за водещите първокласни марки.

Миналата година продажбите на първокласни артикули нарастват с 36% във втората най-голяма стопанска система в света, съгласно консултантската компания Bain and Company.

От Bain също по този начин предвидиха, че в идващите три години Китай ще се трансформира в най-големия пазар на първокласни артикули.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР