Слънчевото затъмнение ще бъде проследено у нас, макар и от

...
Слънчевото затъмнение ще бъде проследено у нас, макар и от
Коментари Харесай

Изкушените от астрономията ще наблюдават слънчевото затъмнение в София Тех Парк

Слънчевото затъмнение ще бъде проследено у нас, въпреки и от отдалеченост. В „ София Тех Парк ” феновете на астрономията ще гледат онлайн затъмнението през уеб страницата на NASA. Астрофизици ще опишат както за затъмнението, по този начин и за слънчевите изригвания и въздействието на слънцето върху културата и вярванията на хората. 

Около 4 минути ще бъде продължителността на слънчевото затъмнение - събитие, което ще се случи малко след 21:20 ч. българско време.

В „ София Тех Парк ” запалените по необятния космос и по астрономическите феномени ще проследят слънчевото затъмнение и ще чуят доста любопитни обстоятелства за слънчевата интензивност и въздействие от видни български учени.

Явлението ще може да се види онлайн в Съединени американски щати, Канада и Мексико. Български учени също отпътуваха за Щатите, с цел да проследят онлайн явлението, като те ще имат редица основни проучвателен задания.

Последното цялостно слънчево затъмнение, следено от България, е било през 1999 година. А идващото, което ще може да се види от територията на нашата страна, ще е през 2081 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР