Слънчево в по-голямата част от страната следобед. В следобедните часове

...
Слънчево в по-голямата част от страната следобед. В следобедните часове
Коментари Харесай

Обещаващо слънчево начало на седмицата

Слънчево в по-голямата част от страната следобяд. В следобедните часове по-голямата част от страната ще остане слънчево, само че тук-там в североизточните региони ще превали. Там, както и по Черноморието, ще духа сдържан северен вятър и оптималните температури ще бъдат сред 17° и 20°, в останалата част от страната - сред 20° и 25°, в София – към 21°.

ВТОРНИК
Максималните температури на следващия ден ще се задържат съвсем без смяна, сред 20° и 25°, в София - към 20°.

Ще доминира слънчево време, с по-значителна облачност и валежи още веднъж над североизточните региони, само че в следобедните часове превалявания и гръмотевици ще има и тук-там в останалата част от страната, по-интензивни в планините. Възможни са градушки.

По Черноморието преди обяд ще е слънчево, като се изключи северните региони, където ще има превалявания от дъжд. Около и след обяд тук-там и по южното крайбрежие ще превали и прегърми. Максималните температури на морския бряг ще останат сред 18° и 20°, температурата на морската вода и към 18° - 19°.

КУРОРТИ
Слънчево ще е и в планините, само че към и след обяд и там на доста места ще има превалявания и гръмотевици, в обособени региони - краткотрайно интензивни.

ПЛАНИНИ
Ще духа сдържан вятър с осока от север-северозапад. Температурите ще се покачат и оптималните по върховете ще са сред 2 и 5 градуса.

През идващите два дни температурите ще останат съвсем без смяна, само че още веднъж на доста места в страната ще има следобедни превалявания, локално интензивни, съпроводени от гръмотевични стихии и условия за градушки. В четвъртък ще стартира стопляне, по-съществено в петък и събота, когато ще вали на по-малко места в страната и по-слабо.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР