Слънчево и все по-горещо ще бъде в близките дни, като

...
Слънчево и все по-горещо ще бъде в близките дни, като
Коментари Харесай

Иде адска жега!

Слънчево и все по-горещо ще бъде в околните дни, като упованията са в четвъртък и петък да има температури над 40°.

Слънчево ще бъде и през днешния ден, с оптимални температури сред 30° и 35°, Черноморието - сред 27° и 30°. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, на морския бряг - от югоизток.

Във вторник ще се задържи слънчево, в композиция със слаб до сдържан запад-северозападен вятър. Температурите ще се покачат още и оптималните ще бъдат сред 32° и 37°, в София - към 32°.

Предупреждение от първа степен - код жълто за рисково високи температури, стойности над 35°, е в действие в по-голямата част от страната. Има заплаха и от пожари.

По Черноморието оптималните температури ще бъдат към 28°-30°. Ще бъде слънчево, ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде едва. Температурата на морската вода е 24°-26°.

Много положителни условия за туризъм в планините - ще доминира слънчево време. Ще бъде обаче прохладно, ще духа сдържан до мощен северозападен вятър.

Температури там също ще се покачат и оптималните по най-високите върхове ще бъдат от в курортите ще са от 10 до 15 градуса.

Горещо и безоблачно ще остане времето у нас до края на седмицата, като се изключи вечерните часове в петък и през нощта против събота, когато на изолирани места, с по-голяма възможност в Северна България, е допустимо да превали и прегърми.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР