Слънчево и още по-топло беше времето днес. 19 градуса достигна

...
Слънчево и още по-топло беше времето днес. 19 градуса достигна
Коментари Харесай

Започва захлаждане, очакват се валежи от дъжд и сняг

Слънчево и още по-топло беше времето през днешния ден. 19 градуса доближи температурата във Видин и Монтана, 18 в Кнежа, Ловеч и Казанлък.

През нощта ще е ясно, вятърът краткотрайно ще стихне и в низините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, в София към 0°.

Утре облачността ще се усилва и вечерта, основно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд, над 1300 метра - сняг. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който изначало в Източна България, а до вечерта в цялата страна ще се обърне от изток-североизток.

Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 9° и 14°.

Денят в планините ще стартира със слънце и слаб северозападен вятър. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от изток, облачността ще се усили и вечерта тук-там в масивите в западната половина от страната ще превали, като границата сред дъжд и сняг ще е на към 1300 м. Температурите ще са намалят.

След обяд и над огромната част от Балканите облаците ще са по-плътни, само че единствено на обособени места ще превали. Ще остане относително топло за интервала. Облачно време в Западна Европа на следващия ден, с превалявания от дъжд на Британските острови, ще превали и на обособени места в южните региони от Пиренейския полуостров, както и на Апенините. Над Централна Европа ще е най-вече слънчево.

У нас в неделя дневните температури още ще се намалят. На обособени места в западните региони ще превали едва - и дъжд, и сняг. В понеделник над Западна България ще се задържи облачно. От вторник температурите още веднъж ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР