Слънчево и горещо се задържа времето и днес. Едно от

...
Слънчево и горещо се задържа времето и днес. Едно от
Коментари Харесай

Горещо ще е времето в сряда

Слънчево и горещо се задържа времето и през днешния ден. Едно от изключенията е София, където заваля преди към час. 35° доближиха температурите в Сандански и Ново село; 33° във Видин и Свищов; 29° в София, както и във Варна и Бургас.

Без основна смяна ще се задържи и на следващия ден. През нощта ще бъде безшумно и най-вече ясно, с по-значителна облачност към момента в Източна България и в планините, където на обособени места едва ще превалява.

През деня ще доминира слънчево време, в композиция със слаб, в Източна България - сдържан североизточен вятър. Температурите едва ще се покачат и оптималните ще са сред 29° и 34°, тук-там в Дунавската низина и крайните югозападни региони и малко по-високи.

И по Черноморието ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, само че превалявания са малко евентуални. Максималните температури там ще са м/у 26° и 30°.

Ще духа слаб, след обяд - до сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, а температурата на морската вода е 22°-24°.

Слънчево време ще доминира и в планините. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и единствено на обособени места ще превали временен дъжд.

Максималните температури ще се покачат и в курортите ще са от 21 до 28 градуса. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

Повишение на температурите се чака освен у нас, само че и на всички места на Балканите. Ще е най-вече слънчево, с краткотрайни валежи тук-там по Адриатическото крайбрежие.

Дъжд ще вали също на Британските острови, тук-там в Централна и Източна Европа, както и в Северна Италия. В по-голямата част от континента обаче ще доминира слънчево време.

У нас, в дните до края на седмицата ще се задържи най-вече слънчево, съвсем безшумно и горещо, с оптимални температури сред 30° и 35°. Валежи и гръмотевици предстоят на обособени места в петък и през почивните дни, когато напълно едва ще захладнее.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР