Слънчевите покриви над паркоместата на пазарите и търговските центрове предлагат

...
Слънчевите покриви над паркоместата на пазарите и търговските центрове предлагат
Коментари Харесай

Паркингът като източник на енергия - видео

Слънчевите покриви над паркоместата на пазарите и комерсиалните центрове оферират голям капацитет за генериране на възобновима сила. Инвестицията се изплаща след къс интервал от време с помощта на спестената електрическа енергия и всичко това без да заема в допълнение място.

Ако всички от почти 360 000 места за паркиране на коли в Германия, да вземем за пример, бяха покрити и оборудвани с транспарантни слънчеви модули, към 10 % от потребностите на Германия за електрическа енергия биха могли да бъдат генерирани – без да се заема в допълнение място. Младата компания Sopago е създала идея за осъществяване за това: структурата от солидно дърво и стомана, сходна на заслон за автомобил, поддържа мощна фотоволтаична система.



Тя може да се инсталира на разнообразни височини, тъй че даже кемпери да могат да намерят място изпод и може да издържи на възможен удар в нея на транспортни средства, тежащи три тона. Освен възможноста да зарежда станции за зареждане за електроавтомобили структурата предлага на клиентите сенчесто място за паркиране, предпазено от дъжд, до момента в който пазарят.

Търговията на дребно може да се възползва от тази мярка по няколко метода, изясняват от Sopago: „ В промишлеността енергийната успеваемост е от огромно значение за обезпечаване на конкурентоспособност. С оглед на високите цени на електрическата енергия, закупуването на възобновима сила от личното ни произвеждане предлага сигурност на доставките и обилни стопански преимущества. "

При модела за отдаване чартърен приходите от произвеждане на електрическа енергия към този момент надвишават разноските за наем на слънчевите навеси за коли през първата година. Ако операторът влага в закупуване на системата, планът ще се изплати в границите на първата половина на периода си, според от неговия размер.

В допълнение, забележимият ангажимент към опазването на климата е повишение на имиджа и значима стъпка в постигането на личните цели на компанията за резистентност: 1,5 тона CO2 могат да бъдат спестени годишно с всяко паркомясто.

Подходите за преобразяване на постройките и отворените пространства за потребление за генериране на възобновима сила постоянно се провалят в комерсиалната среда заради хетерогенните структури на благосъстоятелност. Много търговци на дребно са наематели, които влагат най-вече в енергийно ефикасна систематична технология. Собствениците нямат директна изгода от сходни вложения и затова не се интересуват изключително от тях.

За реализиране на стратегическите енергийни цели обаче са нужни и огромни фотоволтаични системи на паркинги “, акцентират от Sopago. В допълнение към техническата експертиза, концепцията на разработчиците на плана включва също и строителни въпроси, тестване на мрежата, усъвършенстване на личното ползване и данъчното отнасяне на мярката - и даже разрешава внедряване в модел за отдаване чартърен с бърза възвръщаемост.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР