Слънчевата сонда Паркър се движи възможно най-близо до Слънцето и

...
Слънчевата сонда Паркър се движи възможно най-близо до Слънцето и
Коментари Харесай

Гледайте първи зрелищни кадри на слънчевото изригване от сондата Паркър

Слънчевата сонда " Паркър " се движи допустимо най-близо до Слънцето и това ѝ дава невероятна опция да следи държанието на Слънцето от близко - от време на време непосредствено в събитията в слънчевата атмосфера, като този първи необикновен кадър, заснемащ взаимоотношението сред слънчевото изригване и фоновия безоблачен вятър.

Слънчевото изригване може да провокира геомагнитни стихии, в случай че засегне Земята. Те могат да нарушат естествения поток на слънчевия вятър - поток от заредени частици, които се отделят от Слънцето. " Паркър " демонстрира един от методите, по които това се случва.

Watch The First Footage Of A Turbulent Coronal Mass Ejection From Parker Solar Probe
— IFLScience (@IFLScience)
Снимки от широкоъгълната камера на сондата показват образуването на неустойчивости на Келвин-Хелмхолц (KHI) в плазмата. Те се следят в облаците на нашата атмосфера, както и в други флуиди, когато възникне неустойчивост, обвързвана с разлика в скоростите. Те съставляват влакове от полумесеци и се следят и на Юпитер и Сатурн - и явно могат да се случат и в Слънцето, макар че екипът не е очаквал да ги види.

" Когато проектирахме инструмента, в никакъв случай не сме очаквали, че структурите на KHI могат да се развият до задоволително огромни мащаби, с цел да бъдат изобразени в изображенията на видимата светлина в хелиосферата " , споделя Ангелос Вурлидас, академик по плана WISPR.

Във видеото може да научите повече за: Историческата задача на галактическата сондата „ Паркър ” стартира

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР