Слънчевата Португалия последва стъпките на германския Deutschlandticket, като пусна месечна

...
Слънчевата Португалия последва стъпките на германския Deutschlandticket, като пусна месечна
Коментари Харесай

Португалия пусна евтин месечен жп билет за неограничено пътуване

Слънчевата Португалия последва стъпките на немския " Deutschlandticket ", като пусна месечна железопътна карта единствено за 49 евро.

Националният железопътен билет е в продажба от 1 август и е наличен за всички, в това число и за туристите. Той се издава от националната железопътна компания Comboios de Portugal (CP) и пасажерите могат да правят нелимитиран брой пътувания без ограничавания във времето.

Пропуските се оферират в билетните каси на CP в цялата страна и могат да бъдат закупени от 21-во число на месеца за идващия. Нещо повече, железопътните пропуски могат да бъдат възобновени, ако проектите ви се трансформират.

Необходимо е да се регистрирате и за потребителска карта на CP, само че това е елементарен развой. Те костват 6 евро и могат да бъдат закупени от билетните каси на CP.

Има единствено една дребна измама - за разлика от немския железопътен пропуск, този е обвързван с няколко изключения във връзка с местата, където може да се употребява. Въпреки че е годен за множеството районни железопътни мрежи, регионите Алентежу Литорал и Коимбра са изключени. Така че пропускът не може да се употребява по линията Дору (Регуа-Посиньо), крайградската линия Коимбра (Коимбра-Фигейра да Фош), линията Алентежу (Пинхал Ново-Евора и Пинхал Ново-Вила Нова да Барония) или южната линия (Пинхал Ново-Тунес).

Градските железници и рейсове също са изключени, което значи, че за услуги като Alfa Pendular, Intercidades, InterRegional, Internacional и градските услуги в Порто, Лисабон и Коимбра ще са нужни обособени билети.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР