Слънчевата енергия за първи път е начело в списъка на

...
Слънчевата енергия за първи път е начело в списъка на
Коментари Харесай

Фотоволтаиците – лидер в производството на електроенергия в Германия през юни


Слънчевата сила за първи път е отпред в листата на източниците на чистото публично електроснабдяване на Германия през юни 2019 година Фотоволтаичните съоръжения генерират 19%, с което се подреждат преди лигнитни въглища (18.6%) и вятърните генератори (17.7%), оповестява немската онлайн платформа cleanenergywire.org.

Според изследване на изследователския институт Fraunhofer ISE възобновимите енергийни източници са доставили общо 52% от немската електрическа енергия през юни и малко по-малко (47.8%) за цялата първа половина на 2019 година Проучването не включва данни за количеството сила, което генериращите уреди употребяват за употреба, или мощността, която немската индустрия създава и употребява, без да я подава в публичната мрежа. Fraunhofer ISE твърди, че техните данни съставляват енергийния микс, който в действителност доставя електрическа сила в немски домове.

Официалната немска цел за възобновими енергийни източници се дефинира не като дял на чистото обществено предложение, а като дял в общото ползване на електрическа енергия (включително промишлените електроцентрали). Правителствената коалиция даде обещание да усили този дял на годишна база на 65% до 2030 година, защото страната по едно и също време извършва двоен отвод - от нуклеарната сила иот Топлоелектрическа централа на въглища.

За първите шест месеца на 2019 година възобновимите енергийни източници са доставили 44% от потреблението на електрическа енергия, прави оценка комуналното съдружие BDEW. Въпреки че възобновимите енергийни източници в обособени случаи изцяло покриват търсенето на електрическа енергия в страната, бавната агресия в електрическата мрежа на Германия и неналичието на потенциал за предпазване на електрическа енергия от възобновими източници не престават да затрудняват по-широкото потребление на чиста сила от вятър и слънце, които понижават предаваните СО2 излъчвания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР