Слънчев, но ветровит четвъртък ни очаква. През нощта над по-голямата

...
Слънчев, но ветровит четвъртък ни очаква. През нощта над по-голямата
Коментари Харесай

Слънчев, но ветровит четвъртък ни очаква

Слънчев, само че прохладен четвъртък ни чака. През нощта над по-голямата част от България беше най-вече ясно и съвсем безшумно. В североизточните региони духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад.

Минималните температури през днешния ден ще са сред минус 9° и минус 4°, в София – към минус 7°. Атмосферното налягане ще се намалява и след обяд ще се приближи до междинното за месеца.

Днес ще бъде най-вече слънчево

Сутринта, тук-там основно в Дунавската низина и по високите западни полета, ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, който вечерта, в Северна България ще се усили. Максималните температури ще са сред 0° и 5°, в София – към 1°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 3° и 6°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще е най-вече слънчево

Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра – към минус 5°.

В петък, с сдържан до мощен вятър, в западната половина от страната от северозапад, в източната – от североизток, още веднъж ще нахлува леден въздух. Облачността ще е променлива, над Източна България и планинските региони по-често забележителна, на обособени места там ще превали слаб сняг. В събота ще бъде студено, минималните температури отново ще са тук-там до към минус 10°, а дневните – към нулата. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Облачността ще е променлива, без основни превалявания.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР