Слънчев и топъл неделен ден в страната днес - следобед

...
Слънчев и топъл неделен ден в страната днес - следобед
Коментари Харесай

Слънчево и топло време в началото на новата седмица

Слънчев и топъл неделен ден в страната през днешния ден - следобяд на доста места температурите приближиха 30 градуса, по -прохладно остана по морския бряг.

Лятно ще се задържи времето най-малко доникъде на новата седмица. След сряда ни чакат превалявания и едва намаляване на температурите, само че на следващия ден - на празничния 24-ти май, още веднъж доста слънчеви часове и високи температури.

Преди обяд в северната половина от страната ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, в Източна - от север. До вечерта, в цялата страна вятърът ще се ориентира от изток. Следобед температурите ще доближават сред 28° и 33°.

Слънчев ще бъде денят на следващия ден и по морския бряг. Максималните температури на въздуха ще са сред 20° и 25°. Температурата на морската вода е сред 13° и 17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Малко по-ветровито ще бъде времето в планините - с сдържан, по високите и открити елементи - мощен вятър от запад-северозапад, само че до вечерта ще отслабне. Времето ще е най-вече слънчево с температури в курортите над 20 градуса, на Алеко към 18.

И до момента в който на Балканите ще продължи да се затопля, в Западна Европа ще се задържи по-хладно от нормалното. На доста места в западната част на континента ще има превалявания, тук-там интензивни. Дъждовно ще е в Северна Италия - там се чакат и обилни количества. Валежи ще има и в Австрия, Швейцария и крайните северозападни региони на Балканите.

У нас и във вторник ще е най-вече слънчево и с температури към и над 30°. Главно в следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност и тук-там там има възможност да превали и прегърми. От сряда обаче, ни чакат повече превалявания, изначало в западната половина, а в петък - на доста места в цялата страна. Дневните температури едва ще се намалят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР