Слънчев и топъл беше днешният ден. През нощта ще е

...
Слънчев и топъл беше днешният ден. През нощта ще е
Коментари Харесай

Чака ни слънчева неделя

Слънчев и топъл беше днешният ден. През нощта ще е безоблачно, а минималните температури ще са сред 1° и 6°, в София – към 2°.

И на следващия ден ще се радваме на повече слънчеви часове. Временни нараствания на облачността ще има единствено над североизточните региони. Ще духа сдържан северозападен вятър, който бързо ще отслабне и в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток.

Максималните температури ще са сред 17° и 22°, в София 19° и още веднъж по-ниски по Черноморското ни крайбрежие, където ще са сред 13° и 16°. И там ще доминира слънчево време, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Чудесно време в планините. Ще бъде слънчево и топло, а вятърът ще е сдържан от северозапад. Максималните температури ще се покачат и в курортите ще са сред 4° и 11°. Остава заплахата от лавини отвън обработените писти в ски-зоните, предава Българска национална телевизия.

Предимно слънчево и топло ще бъде времето и над Западна и Централна Европа, в това число и на Балканите, където температурите ще са даже по-високи от нормалните за сезона. Облачно с превалявания от сняг ще бъде над Скандинавския полуостров, а също и на доста места в Източна Европа, където пък се очкава захлаждане.

У нас, при започване на новата седмица облачността ще се усили. По-голяма възможност за слаби валежи от дъжд има във вторник, основно в Южна България. Температурите ще се покачат с още 2-3 градуса и в четвъртък оптималните в цялата страна ще са над 20°.

Не забравяйте, че точно в 3:00 часа сутринта прекосяваме към лятното часово време и местим стрелките с 1 час напред. Денят ще стартира да нараства и към този момент ще се стъмва по-късно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР