Слънчев и горещ летен ден днес с максимални температури между

...
Слънчев и горещ летен ден днес с максимални температури между
Коментари Харесай

Дъждове на много места в неделя

Слънчев и парещ летен ден през днешния ден с оптимални температури сред 29 и 37 градуса, в Ново село 38. Утре обаче североизточният вятър ще се усили повече в източната половина от страната и дневните температури едва ще се намалят - оптималните ще бъдат сред 29 и 34 градуса. Още от сутринта ще се появят облаци. Ще има краткотрайни превалявания, в следобедните часове и гръмотевици.

По Черноморието около и след обяд ще се развива купеста облачност и ще превали. Температурата на морската вода е към 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Краткотрайни превалявания, тук-там и гръмотевици ще има и в планините. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Температурите в курортите ще са от 20 до 27 градуса, на Алеко към 17.

Горещо ще се задържи времето в Южна Европа, въпреки че на Балканите температурите едва ще се намалят. В следобедните часове тук-там на полуострова, както и към Алпите, в Италия и в Северна Испания, ще превали. Валежи, тук-там обилни, ще има в скандинавските страни.

У нас в понеделник ще е най-вече слънчево, но във вторник над Северозападна България ще превали и прегърми, а в сряда на повече места в западната половина от страната ще има превалявания и гръмотевици.

На изток ще е с повече слънце, ще бъде и по-топло. В четвъртък вятърът още веднъж ще се усили, сутринта ще е най-вече слънчево, а след обяд на обособени места ще превали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР