Слънчев четвъртък ни очаква, петъкът идва със студ. Днес ще

...
Слънчев четвъртък ни очаква, петъкът идва със студ. Днес ще
Коментари Харесай

Слънчев четвъртък ни очаква, петъкът идва със студ

Слънчев четвъртък ни чака, петъкът идва със мраз. Днес ще бъде най-вече слънчево. До обяд тук-там в равнините и котловините ще е мъгливо. След обяд в Дунавската низина ще се появи слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Ще се затопли още и преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред между 8° и 13°, в София – към 8°. Вечерта от северозапад ще стартира заоблачаване.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно,

преди обяд тук-там с мъгла. Максимални температури: 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад, който вечерта ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.

Атмосферното налягане ще се намалява, само че ще се задържи по-високо от междинното за месеца.

В петък от север-северозапад ще проникне леден въздух

Облачността ще се усили и на обособени места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд, в планините – сняг. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните – сред 2° и 7°, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология.

В събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, в Дунавската низина до сдържан. Ще има променлива облачност без превалявания. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните – по-високи.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР