Сламеният човек Данаил Николов от драгоманското село Яблотина, на когото

...
Сламеният човек Данаил Николов от драгоманското село Яблотина, на когото
Коментари Харесай

Проговори „сламеният човек“ на Румен Спецов и Асен Василев: Той ми даваше всеки месец пари, за да стоя в Сърбия и да пазя тайната за фирмата му


Сламеният човек Данаил Николов от драгоманското село Яблотина, на който през 2016 година Бившият началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов е продал 50% от компанията си “Гранекс Трейдър ” ООД, само че компанията се оказа с над 1 милиона лв. отговорности, проговори пред уеб страницата Безпартиен бг. Николов, който се крие в Сърбия, прави скандални разкрития. Според него му било подредено да отиде в прилежащата страна, да се крие там, а Спецов и Асен Василев да му пращат да мълчи за аферата.

Обещаха ми по 1000 евро единствено за мен на месец, плюс квартира и разноски. В началото на годината ми подвигнаха мизата с 300 евро. Но последните два месеца, откакто Спецов към този момент не е началник на Национална агенция за приходите, парите стопираха, описа пред камерата Николов.

Той добави, че получавал закани от чужд номер със следното наличие: Имаш поздрави от господин Асен Василев и Г-н Румен Спецов. Да си затваряш устата, тъй като другояче ние ще ти я затворим!

Николов и все още е в Сърбия, само че се надява да се прибере в България. Той признава пред камерата, че негов другар, строител, му е предложил 200 лв., с цел да „ поеме “ компанията на Румен Спецов пред 2016 година, сподели и документи.

Николов е търсеният и търсен от българските служби и медии, притежател на компаниите на РуменСпецов – сдружения със отговорности за над 2 милиона лв. към фиска на страната.

През 2016 година Спецов трансферира на Данаил Николов от драгоманското село Яблотина 50% от компанията “Гранекс Трейдър ” ООД. Година по-късно се оказва, че комерсиалното сдружение към този момент е в листата с длъжници на Национална агенция за приходите, като към м. март 2021 година отговорностите му към бюджета са над 1,1 млн. лева

Обстоятелства, които евентуално са били известни на Спецов, тъй като няма данни Данаил Николов да е упражнявал някаква легална специалност или да се е занимавала с бизнес, преди изненадващо да стане притежател на компания генерираща обороти за милиони. (През 2014 година компанията „ Гранекс Трейдър “ има регистриран оборот за над 6 млн. лева.).

Някъде по това време Николов стартира последователно да придобива търговски сдружения. В последна сметка е вписан като притежател и/или шеф на 25 компании. Общото сред тях е, че са с насъбрани милиони отговорности поради неплатени налози. Допреди няколко години сходни схеми бяха постоянно прилагани при източване на Данък добавена стойност и/или укриване на отговорности. След източване на компаниите, същите се прехвърляха на малоимотни лица, от които страната не може да си прибере отговорностите и в последна сметка Национална агенция за приходите „ отписва отговорностите “.

Същевременно, няма разумно пояснение, по какъв начин Спецов се озова отпред на основната държавна организация. Изборът му бил дело на министър на финансите – Асен Василев. Парадиращият с образованието си от „ Харвард “ Асен Василев даде странни претекстове за назначението на възпитаника на Свищовския стопански университет -Спецов.

„ Познавам господин Спецов от дълго време, още откогато работеше в Национална агенция за приходите. Беше извънредно приближен сътрудник на непознатите служби по съгласуваност с европейските, с непознатите сътрудници. Ако желаеме да почистим Национална агенция за приходите и да стартираме да си събираме течовете в системата, индивидът, който е работил тъкмо това, е най-подходящият “, изяснява Василев, без да разяснява – по какъв начин и за какво Спецов е напуснал приходната организация. Без коментар остава и събитието, че някогашният началник на Национална агенция за приходите даже не си е плащал здравните осигуровки за интервал от близо четири години. Вижте видеото:
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР