Слаломът от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско

...
Слаломът от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско
Коментари Харесай

Проливен дъжд провали слалома за Световната купа в Банско

Слаломът от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско бе анулиран поради неприятните метеорологични условия.

Първите 31 скиори от декларираните по лист 70 съумяха да започват, само че за идващите бе невероятно поради понижената видимост и неспирният дъжд над пистата " Бъндерица " в Банско.

По този метод резултатите на финиширалите няма да се зачитат, а надпреварата няма да бъде отлагано за различен ден.

Преди да се вземе решението за канселация, в подреждането водеше олимпийският първенец Клеман Ноел.

В ужасните условия на пистата " Бъндерица " французинът употребява оптимално ранния си стартов, с цел да даде време от 49.13 секунди.

Норвежецът Тимон Хауген, който единствен започва преди Ноел, реализира второ време, като изостана с 0.27 секунди от водача. Трето време на 0.38 секунди записа норвежката звезда Хенрик Кристоферсен. Всички останали скиори бяха на повече от една секунда закъснение от Клеман Ноел, в това число и водачът в дисциплината Мануел Фелер, който бе пети на 1.30 секунди. Преди австриеца в класирането бе швейцарецът Лоик Меяр, който е четвърти на 1.04 секунди.

Най-очакваният играч от публиката в Банско - Алберт Попов, се движеше на 22-ро място след първия ман. Той изоставаше с 3.59 секунди от Ноел.

Попов не направи груби неточности по време на спускането си, само че неприятните метеорологични условия несъмнено му повлияха. Времето над Банско бе доста неприятно, като от сутринта не спря да вали дъжд, подправен и със сняг. Това понижи доста видимостта на всички скиори, изключително на тези след 15-и стартов номер. Освен това от дъжда пистата омекна ужасно доста и след прекосяването на 31-ви номер - Били Мейджър от Англия, уредниците взеха решение краткотрайно да спрат надпреварата, което в следствие докара и до канселирането му.

Специален посетител на днешното съревнование бе президентът на Република България Румен Радев, който слезе на пистата, с цел да поздрави Алберт Попов след карането в първия манш.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР