Слаломът от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско бе прекратен

...
Слаломът от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско бе прекратен
Коментари Харесай

Лошото време прекрати преждевременно слалома в Банско

Слаломът от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско бе прекратен преждевременно заради лошите метеорологични условия над родния зимен курорт.

Първоначално надпреварата бе прекъснато поради неприятна видимост, а след това и отменено.Силен дъжд, примесен със снеговалеж, бурен вятър и неприятна видимост доведоха до решение от страна на автобус шефа на Международната федерация (ФИС) Маркус Валднер състезанието да бъде отменено преди завършването на първия манш след закъснение от към половин час.

" Много мощен вятър. Проблем беше и дъждът. Нямаше просто добра видимост. Не беше задоволително добре за състезателите да карат в тези условия. Да, прогнозата не е добра за втория манш. Ще има повече вятър, както и доста по-лоши условия - не е елементарно да вземеш такова решение ", сподели самият Валднер. Лошото време не попречи стартът в Банско да стартира по прелиминарен план в 10:30 часа българско време. Първият от двамата българи, декларирани за присъединяване - най-хубавият ни скиор Алберт Попов, се спусна по трасето със стартов номер 17, като даде 15-о време, на +3.59 сек зад лидера Клеман Ноел от Франция. Аби не съумя да се оправи с неподходящите условия. Той бе подкрепян неистово от българска агитка, като множеството от тях бяха с фланелки " Go Abi, Go ".

Алберт кара по пистата пред погледа на президента на Република България Румен Радев, както и пред своите близки - баба му Албена и дядо му Тодор, както и на неговото семейство - съпругата му Деница Чаева и щерка му Кая.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР