Слагайки сол в раната, самопровъзгласилите се наши приятели и съюзници

...
Слагайки сол в раната, самопровъзгласилите се наши приятели и съюзници
Коментари Харесай

Ердоган: Предадохте нашето приятелство!

Слагайки сол в раната, самопровъзгласилите се наши другари и съдружници дадоха леговище на гюленистки водачи. Това беше изменничество на нашето другарство. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган година след преврата.

На 15 юли в Турция беше изработен опит за боен бунт, който бе сподавен в ранните часове на идващия ден. Анкара упрекна проповедника Фетхуллах Гюлен и неговите поддръжници в образуване на пуча.

През идващите месеци се стигна до напрежение сред Турция и няколко европейски страни. Турските управляващи ги упрекнаха, че пазят метежници. Гърция отхвърли да екстрадира турски военни, избягали там след метежа.

„ За страдание нашите съдружници, изключително приятелите ни на запад, не съумяха изцяло да осъзнаят смисъла на случилото се. Вместо да изразят взаимност с моите сънародници, някои западни държавни управления и институции изчакаха да видят по какъв начин ще се развие рецесията “, съобщи Реджеп Ердоган, представен от „ Гардиън “.

Държавният глава сподели, че държавното управление продължава напъните си да изправи пред правораздаването Фетхуллах Гюлен и неговите почитатели. По думите му има ясни доказателства за тяхната виновност, а също така са опасност освен за Турция, само че и за демокрацията по света.

„ Точно преди година милиони турски жители отхвърлиха своите политически, културни и етнически разлики, с цел да се обединят против метежниците, които убиха почтени жители и бомбардираха Народното събрание “, съобщи Реджеп Ердоган.

Над 250 души починаха при опита за боен бунт, след който в южната ни съседка беше оповестено изключително състояние. Мярката е в действие и до през днешния ден, като се чака да бъде удължена с още три месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР