Слабото съдийство в България е основният проблем на ЦСКА-София в

...
Слабото съдийство в България е основният проблем на ЦСКА-София в
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" пак поде мантрата за съдийството

Слабото съдийство в България е главният проблем на " ЦСКА-София " в спортно-технически аспект. Такова умозаключение може да се направи от изявленията на управителните фактори в клуба на Гриша Ганчев. Мантрата за реферите бе подета още преди първия мач от 1/2-финала за Купата на България против " Ботев " (Пд) от треньора Любослав Пенев и бе продължена от него и от основния управител Стойчо Стоилов след провалянето с 2:3 в гостуването в Коматево.

" Съдийството на Николай Йорданов в днешния мач погубва футбола - безапелационен бе Стоилов. - Това, което се случи довечера, е насмешка. Визирам дузпата и втория гол на " Ботев ". При попадението има безспорен фаул за жълт картон в центъра. Подминава се, провеждат контраофанзива и ни вкарват. Ние съумяхме да се върнем в мача и с човек по-малко. Хандбал в наказателното поле имаше по-късно, само че се вършат на луди. Като е дадена една дузпа, за какво да не се даде втора? Убийство на футбола - това вършат! "

В сряда вечер реферът Йорданов даде по една дузпа за двата отбора, изгони халфа на " ЦСКА-София " Жанио Бикел за два жълти картона малко след почивката и анулира гол на " Ботев " в края на мача. При резултат 1:2 гостите от столицата имаха искания за втора дузпа поради игра с ръка в наказателното поле на пловдивчани, само че съдията реши, че действието е било несъзнателно.

" Не може по подобен метод основният арбитър да скапва футболен празник - настоя Пенев. - Двата тима са знаещи, не трябва да се намесва съдията. Има доста пропуски от страна на основния арбитър, има нарушавания за картони, би трябвало да си гледа записа и да вземе отношение. Имам предложение този арбитър да ни свири всички мачове до края на сезона и почваме от събота (б. р. - " ЦСКА-София " играе с " Левски " в Първа лига). Той е най-хубавият арбитър - неутрален, експерт, съвършен. "

Реваншът за Купата сред " ЦСКА-София " и " Ботев " е идната сряда (24 април) на ст. " Българска войска ". Ръководството на " алените " пусна билетите в продажба още през вчерашния ден, като разгласи една цена за всички браншове за почитатели на домакините - по 6 лева за А, В и Г. Гостите от Пловдив ще бъдат настанени в бранш Б.

 

ПОТЕНЦИАЛЕН ТРАНСФЕР

Националът Петър Занев направи през вчерашния ден първа подготовка с " ЦСКА-София ". Левият бек е свободен сътрудник, откогато при започване на месеца разтрогна контракта си с съветския първокласен " Енисей ". Засега обаче 33-годишният някогашен състезател на " Литекс " единствено ще поддържа форма с отбора на някогашния си шеф, а едвам след края на сезона ще бъде преценено дали ще подпише с " алените ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР