Слабо захлаждане се очаква в близките дни, на места със

...
Слабо захлаждане се очаква в близките дни, на места със
Коментари Харесай

Опасно горещо и утре, очакват се валежи и бури в Благоевградско и Смолянско

Слабо захлаждане се чака в околните дни, тук-там със следобедни валежи и гръмотевици. Предупреждение за проливни превалявания и мощни гръмотевични стихии е оповестено на следващия ден в областите Благоевград и Смолян. Ще се задържи и рисково горещо в съвсем цялата страна, като се изключи Черноморието.

Температурите ще са малко по-ниски, спрямо през днешния ден, сред 33° и 39°. Отново ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Около и след обяд ще има региони с превалявания и гръмотевици, основно в Южна България, по-интензивни в югозападните региони от страната. Има условия и за градушки.

За следващ ден заплахата от пораждане на пожари остава огромна, в по-голямата част от страната от двете най-високи степени на риск – доста висок и eкстремален, областите в оранжево и алено.

По Черноморието също ще е най-вече слънчево. Ще има и краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 29° и 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста, над масивите в Южна България и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. В Рило-Родопската област ще има местни обилни превалявания. Ще духа най-вече сдържан вятър от север.

Предимно слънчево, с превалявания единствено на обособени места, ще е в множеството региони от Западна и Централна Европа, също и на Пиренейския полуостров. По-значителни превалявания се чакат във Англия и Европейска Русия.

Слънчево и горещо ще бъде и на Балканите. Краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици, ще има след обяд в южната половина от полуострова.

У нас, в дните до края на седмицата температурите още ще се намалят, оптималните ще са сред 30° и 35°, по Черноморието – сред 26°и 29°. Ще доминира слънчево време, с повече облаци, следобедни валежи и гръмотевици в югозападните региони от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР