Слабите продажби на компютри причиниха спад в тримесечните приходи на

...
Слабите продажби на компютри причиниха спад в тримесечните приходи на
Коментари Харесай

Apple регистрира 3% намаление на приходите


Слабите продажби на компютри предизвикаха спад в тримесечните доходи на Apple
(снимка: Apple)

Американският производител на потребителска електроника Apple разгласи доходи в размер на 94,8 милиарда $ за второто финансово тримесечие, завършило на 1 април – това е спад от 3%, в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Нетната облага на компанията понижава от 25 милиарда $ на 24,2 милиарда (1,52 $ на акция).

Анализатори, интервюирани от FactSet, чакаха Apple да регистрира тримесечни продажби в размер на 92,9 милиарда $ и чист приход от 1,43 $ на акция. Компанията спря да прави прогнози по време на пандемията от ковид, само че финансовият шеф Лука Маестри съобщи пред анализатори, че чака сходна динамичност и през идващото тримесечие.

Apple е на път да означи спад в приходите за три следващи тримесечия, какъвто не е следен от 2016 година насам, отбелязва MarketWatch. Тя беше единствената огромна софтуерна компания, която предизвести в своите насоки за първото тримесечие, че приходите ще продължат да понижават. За трети път от десетилетие облагите на компанията падат за няколко следващи тримесечия.

Приходите от продажбата на смарт телефони на Apple през второто финансово тримесечие са нарастнали до 51,33 милиарда $ – от 50,57 милиарда $ година по-рано. Уолстрийт предвижда доходи от 48,9 милиарда $, само че компанията разгласи рекордни доходи от продажбата на iPhone.
още по темата
През последното тримесечие Apple добави поддръжка за изпращане на незабавни известия посредством спътник в шест нови страни – услугата към този момент е внедрена в 12 страни по света.

Apple записва внезапен спад в търсенето на компютри, което беше предстоящо, като се имат поради данните на Gartner, че международният пазар на компютри през първото тримесечие на 2023 година е намалял с 30% по отношение на същия интервал на 2022 година Паричните приходи от продажби на компютри Mac през второто финансово тримесечие паднаха до 7,17 милиарда $ (срещу пазарни упования от $7,7 млрд.) – от 10,44 милиарда $ година по-рано.

Бизнесът с носима електроника, аксесоари и домашни устройства понижава от 8,81 милиарда $ до 8,76 милиарда (при прогноза от 8,5 милиарда $ ).

Приходите от продажби на iPad в интервала януари-март 2023 година понижават до 6,67 милиарда $ по отношение на 7,65 милиарда $ за същия интервал на 2022 година (анализаторите чакаха 6,7 милиарда долара).

В същото време приходите от услуги App Store, Apple Music, Apple Pay и iCloud се усилиха през второто фискално тримесечие от 19,82 милиарда $ до 20,91 милиарда $ на годишна база.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР