Слабите оценки на матурите са тенденция от няколко години. От

...
Слабите оценки на матурите са тенденция от няколко години. От
Коментари Харесай

Министърът на образованието: Слабите оценки от матурите са и заради обучението в електронна среда

Слабите оценки на матурите са наклонност от няколко години. От една страна се изясняват и с образованието в електронна среда. Това сподели в " Още от деня " министърът на образованието Галин Цоков.

В рамките на идващите седмици и месеци ще се направи много сериозен разбор за това по какъв начин се трансформират резултатите на учениците през последните три години. Това ще даде информация за подготовката на учениците, както и дали самото учебно заведение има някакъв проблем и би трябвало да се подкрепи, с цел да се реши.

Галин Цоков сподели, че се планува концептуална смяна в образованието. През идващите седмици тя ще е ориентирана към два съществени момента. На първо място - смяна в образователните стратегии . Трябва да станат по-рамкови, компетентностно насочени. Второ - би трябвало да има смяна в оценяването, което ще оценяване към умения и компетентности, а освен върху възпроизвеждане на познания.

Според министъра на образованието тази смяна би трябвало да стартира в този момент, тъй като след години ще бъде късно. И би трябвало да стартира още от първи клас, даже от предучилищното обучение.

Цоков съобщи, че парите за обучение в бюджета за 2023 са увеличени с близо над 700 млн. лева, спрямо предходната година. Бюджетна комисия през вчерашния ден одобри нови капиталови стратегии, които ще са ориентирани към образованието, сподели още министърът.

Галин Цоков разяснява и импортираната от Българска социалистическа партия подписка за референдум срещу джендър идеологията в образованието. Каза, че сега няма действителен проблем, обвързван с тези страхове на политиците.

В просветителните организации има задоволително механизми, самите учебни управления и учители да наблюдават в границите на учебните заведения да не се популяризират материали, свързани с злоба към индивида и разпространение на концепции, които са в контраст с общите полезности.

Регионалните ръководства по образованието също наблюдават за другите действия, които се провеждат от неправителствени организации.

" Нашата просветителна система е учредена на избрани правила, обвързвана с либералност и съблюдаване на човешките и гражданските права. Работещите в системата съблюдават етичните правила за работа с деца ", сподели още Цоков.

Вижте целия диалог във видето
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР