Слаб трус с магнитуд 2,7 е регистрирано в района на

...
Слаб трус с магнитуд 2,7 е регистрирано в района на
Коментари Харесай

Нов трус в Девин, регистрираха 32 земетресения за седмица в района

Слаб трус с магнитуд 2,7 е записано в региона на град Девин тази нощ, оповестяват от Националния сеизмологичен център към Национален институт по геофизика, геодезия и география.
Прочетете още
Земетресението се е случило в 01:02 часа българско време. Епицентърът му е бил на 60 км от град Пловдив и на 130 км от град София.

През последната седмица – от 23 март до през днешния ден, в региона са регистрирани 32 слаби трусове с магнитуд над 2, както и един по-силен трус - с магнитуд от 3,8. Той е разлюлял региона на 29 март 2024 г. 

След умереното земетресение през вчерашния ден са били регистрирани още 6 труса - с магнитуд сред 2 и 3,2.

По думите на кмета на Девин три труса са усетени на 29 март сутринта - първият от тях е бил в 8:30 часа, последвал и втори, като и двата са били много мощни. Малко преди 9:00 часа е имало и трети трус, само че много по-лек, предава Българска телеграфна агенция.

„ Първите два бяха съпроводени със тон и постройките много се поразтресоха “, показва кметът. Няма данни за нанесени материални вреди и потърпевши. Хората са били уплашениа, част от администрацията е излязла на открито. 

Земетресение с магнитуд от 2,3 по Рихтер е записано през вчерашния ден и в с. Борино, област Смолян. То е усетено едва и в прилежащите села.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР