Слаб интерес към изборите имаше в РС Македония, където бяха

...
Слаб интерес към изборите имаше в РС Македония, където бяха
Коментари Харесай

Слаб интерес в РС Македония и Турция

Слаб интерес към изборите имаше в районен съд Македония, където бяха подадени 181 заявление. В страната имаше 7 секции, само че до обяд бяха дали своят вот едвам 15 души. Около 100 000 жители на страната имат право да упражнят гласа си поради българските си паспорти.
Като сложен и вял бе избран изборът в Турция. Там бяха отворени рекордните 166 секции. В секциите в квартал " Авджълар ", където има най-вече турци с български паспорти, до 11 ч. бяха дали своят вот 400 души. За съпоставяне през ноември на първия тур те бяха двойно повече. Машините обаче затрудниха част от гласоподавателите поради езика. На някои подаването на вота отнемаше повече от пет минути. 
В ЦИК имаха сигнали, че в български секционни комисии в Турция се приказва на турски, а не на български. В подадените сигнали се твърди също, че в секции там се нарушава тайната на вота. В Бурса пък са пристигнали хора, които са се показали за членове на ЦИК. Представили са подправени документи и е зародило напрежение. 
В секцията в Дубай гласоподавател се опитал да гласоподава с една от машините, устройството е изписало, че е зародила неточност и гласът не бил регистриран. Въпреки това обаче, машината отпечатала контролна квитанция и по-късно се изключила. Междувременно същият гласоподавател е дал своя вот сполучливо с другата машина в секцията. От комисията се обърнали към ЦИК с молба за инструкции какво да вършат.
От други страни информацията бе за умерено протичащ избирателен ден. Той стартира първо в Австралия и Нова Зеландия, където завърши към обяд българско време. Една секция за гласоподаване отвори порти в съветската столица Москва. >  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР